(Video) Elev lovit de un jandarm în timpul examenului de bacalaureat. De ce stau prost cu nervii jandarmii din România și bat sau gazează elevi, copii, bătrâni, femei?

(Last Updated On: June 13, 2019)

Un elev de la un liceu din județul Giurgiu a fost lovit luni de un jandarm în timp ce se afla la examenul de bacalaureat. În urma acestui gest jandarmul și-a depus demisia ieri dimineață.

„Astăzi dimineață (miercuri -n.r.) ne-au fost arătate niște imagini în care un subofițer lovește un elev. Luni, la liceul “Tiu Dumitrescu” din orașul Mihăilești a avut loc evenimentul. Jandarmeria asigura măsurile de ordine și liniște publică la bacalaureat și a spus că le-a atras atenția unor elevi că fac zgomot, iar un elev i-a adresat injurii”, a declarat, Nicoleta Beianu, purtător de cuvânt Jandarmeria Giurgiu, citată de digi24.ro.

(Video) Elev lovit de un jandarm în timpul examenului de bacalaureat. De ce stau prost cu nervii jandarmii din România și bat sau gazează elevi, copii, bătrâni, femei? 1

Părinții elevului au depus plângere, care a fost declinată la Parchetul Militar, iar subofițerul, care lucrează în Jandarmerie din 2005 și are în jur de 40 de ani, și-a prezentat demisia miercuri dimineață, potrivit sursei citate.

Jandarmeria Română a anunțat că a dispus un control în acest caz.

Marcel Bartic a scris pe Facebook: „Într-un liceu din județul Giurgiu, un elev a înjurat un jandarm care asigura paza instituției in timpul examenelor de bacalaureat.

In replică, ăsta i-a articulat câteva sa se învețe minte.

Având în vedere că purtătorul de baston și gaz iritant și-a dat demisia în urma incidentului , aș fi zis ca lucrurile sunt clare iar morala evidentă. Se pare că nu.

M-a surprins să văd prin tranșeele facebookului un mare val de simpatie pentru domnu’ jandarm și o aprobare clară a reacției lui agresive. Păi cum își permite pramatia să sfideze organul legii? Da părinții, părinții lui așa l-au crescut? Nesimțit, care nu mai respectă nimic în ziua de azi. Hal de generație… Da nu i-a fi rușine, că dacă era el, cetățeanul de modă veche, ehe, ce l-ar mai fi altoit fără nici o jena, fi-i-ar mama lui a dracu că-i rupea el urechile alea de derbedeu…

Pentru inceput, eu zic să ne liniștim. Sigur ca nu aprob gestul elevului. Dar există multe alte instrumente la îndemână pentru a gestiona situația și, ce să vezi, cafteala nu se numără printre ele. Sunt un milion de lucruri de care trebuie ținut seama într-o situație de asta. Cum, de exemplu, ca e minor. Deci nu stă foarte bine la capitolul discernământ. Poate că încerci să vezi ce-l determină pe copilul ăla sa vorbească așa. Teribilismul vârstei, presiunea grupului, poate o nesiguranță viscerală în propria-i personalitate specifică adolescenței. Habar n-am. În general lucruri care l-ar putea să-l facă să-și schimbe comportamentul.

Mulți dintre noi nu înțeleg încă faptul că un copil care învață astăzi (și este ajutat să le deprindă ) normele de conduită socială este un câștig pentru societatea de mâine. Un infractor, poate, mai putin pe străzi. Un vecin simpatic. Un inventator de geniu. Un contabil priceput. Cineva de care să nu-ți fie teamă sau ți-ar putea fi de ajutor vreodată. Și nu, nu trebuie să fie cineva apropiat. Orice copil pe care-l vezi pe stradă va fi, la un moment dat, un adult cu care ai putea interacționa cândva. Implicarea noastră în educarea lor este cel mai bun lucru pe care-l putem face pentru noi înșine. Omul este un animal social. Nu vom putea supraviețui decât împreună. Iar copiii nu fac altceva decât să ne imite.

De aceea, după modesta mea părere, bătaia nu e ruptă din rai. Pentru că le transmitem copiilor, adolescentilor, tinerilor noștri că răspunsul la frustrare este agresivitatea. Iar asta se va întoarce, cândva, împotriva noastră. Plus că, poate, pierdem in viitor un vecin simpatic. Sau un contabil priceput. Poate un inventator de geniu.

Vezi video aici:

Ca să mă întorc la subiectul’ zilei, mă tot intreb, de bun simț zic io, de ce și-o fi pus mintea dom jandarm cu tovarășu’ elev?
In definitiv, el e ditamai adultul, nu?”