(Last Updated On: June 25, 2019)

Sute de români au vrut să meargă cu trenul de la Timișoara la mare. Au plecat duminică seara și au ajuns doar marți dimineață, după 36 de ore și 800 de kilometri, cu ocoliri. În tren s-au aflat şi 40 de elevi.

Aventura a început acum două seri, când două trenuri au plecat din Timişoara şi Arad, spre Mangalia, anunță Antena 3.

La Drobeta Turnu Severin, pasagerii ambelor garnituri au fost anunţaţi că vor face un ocol pentru că o viitură a rupt calea ferată. Angajaţii CFR au decis să cupleze toate vagoanele la o singură locomotivă.

Trenul groazei a ajuns la mare după 36 de ore! Călător: ”Ca-n România. E frumos aşa, să n-ai WC-uri funcţionale, să nu ai apă la WC-uri, să nu ai nimic? Greu căldura, mizerie..” 1

Au ocolit jumătate de ţară, pe la Simera, Craiova, Bucureşti şi Constanţa. În total, un ocol de 800 de kilometri pe un drum plin de restricţii de circulaţie şi cu opriri de zeci de minute în diferite gări.

Călătoare, pentru Stirile Pro Tv: ”N-am dormit deloc, n-am avut aer, apa, totul a fost foarte naşpa, sincer, nu ne-am aşteptat la aşa ceva, nu am avut ruta să ne întoarcem înapoi ”

Călător: ”Ca-n România. E frumos aşa, să n-ai WC-uri funcţionale, să nu ai apă la WC-uri, să nu ai nimic? Greu căldura, mizerie..”

Călătoare: ”De 35 de ore călătorim. Am plecat de două ori de la Deva şi trebuia să ajungem luni dimineaţă la ora 8. ”

Călătoare:”Am plecat din Deva duminica după masa şi am călătorit 36 de ore sau cât or fi până acum. Poate mai mult.”

La un moment, din cauza întârzierii uriaşe, sistemul electronic din gară a fost dat peste cap, iar trenul chiar a dispărut de pe tabela CFR. Chiar şi după atâtea ore de mers, unii călători au găsit însă puterea să se bucure că au ajuns cu bine la destinaţie. Şi, în miez de noapte, se rugau ca hotelurile să mai fie deschise.

Cristian Sima: „Constantin Lefter, ironic despre trenul groazei.Glasul rotilor de tren.
Ziua I.
Plecare din statia Timisoara Nord, la 8.35. Nu va grabiti sa ajungeti, la pranz ne gasiti tot acolo.
Oprire in camp, langa Recas, de obicei. Cei care doresc pot sa faca o excursie la podgoriile orasului, care e la numai 15 km de noi, direct prin miriste. Va anuntam prin sms, cu 5 ore inainte de plecare.

Ziua a II-a.
Probabil ca locomotiva va rezista pana la Sacu. Pana vine alta, de la Satu-Mare, puteti admira cerul instelat, al noptii, daca nu sunt nori. Vagonul restaurant e deschis. Avem zacusca de Topoloveni si bem-bem galben si rosu.

Ziua a III-a.
Spre Caransebes, … and beyond. Peisajul e mirific si va sfatuim sa-l admirati, de pe ferestrele care se pot deschide, ca freonul din instalatia de A.C. va fi inlocuit abia la Craiova.

Ziua a IV-a.
Ne deplasam cu viteza vantului, adica avem peste 15 km/ora, pana la Gura Vaii. Doar nu vreti un uragan… Aici, de obicei, sunt lucrari. Pentru calatorii care stiu sa inoate se ofera sarituri de pe vagoane, direct in Dunare, daca nu sunt steguri Rosii la Mamaia. Informati-va din timp asupra vremii de la Mamaia.

Ziua a V-a.
Cei recuperate din Dunare, la ecluza si cei ramasi in tren, continua calatoria. Facem o oprire la Podul lui Traian. Toata lumea coboara, sa dam putzin la pompa, sa scoatem piciorul podului din apa. Cine nu-si iubeste istoria, poate ramane pe loc, spre rusinea lui.

Ziua a VI-a.
Va invitam la vagonul 1, pentru un show cu salam. Salamul se va servi cu paine si manele. Va fi o seara de vis. Trenul trece fara oprire prin Craiova, ca e putzina vale acolo si vrem sa economisim energie. Cei care doresc sa coboare la Craiova, vor avea ocazia s-o faca, la curba, la Filiasi, unde e deal si vom merge cu maximum 10 km/h.

Ziua a VII-a.
O binemeritata oprire in camp. De ambele parti vor fi tufishuri inalte, sau culturi de porumb, asa incat toti sa-si poata face nevoile, fara sa se rusineze. Nu va recomandam sa va angrenati in relatii amoroase, pe tarla, pentru ca se semnaleaza dihori si serpi in zona, ca sa nu puneam la socoteala si localnicii.

Ziua a VIII-a.
Dimineatza in triajul de la Pitesti. Oprirea e programata, pentru a incarca freon in instalatia de A.C. si pentru a selecta persoanele care pot continua calatoria, de cele care vor fi internate , cu diferite afectiuni, in spitalul local. Spitalul e minunat, daca aveti la dumneavoastra cartea de asigurat. Daca nu…dar asta nu e treaba noastra.

Zilele urmatoare… pana la destinatia finala, Constanta.
SURPRIZAAAAA !!!
Cu drag, CFR Calatori”.