(Last Updated On: June 19, 2019)

România va primi în continuare beneficiile guvernării PSD. Cel mai probabil până la alegerile din 2020 chiar dacă PSD și ALDE au fost deja sancționate de electorat. Cum guvernanții nu au onoare să-și dea demisia ne vor explica savant cât de iubiți sunt ei de popor.

Opoziția a strâns doar 200 de voturi la moțiunea de cenzură, după ce atât Ludovic Orban, cât și Rareș Bogdan declarau, că au asigurate cel puțin 215 voturi. Însă, calculele nu s-au adeverit în Parlament, unde Guvernul Viorica Dăncilă a supraviețuit celei de-a treia moțiuni de cenzură, anunță Realitatea Tv.

Traian Berbeceanu: „Opoziția pare mult mai relaxată decât pesedeul, acum, după eșecul moțiunii. Cre'că tare s-au temut”. Sebastian Duma: „PSD-ALDE nu vor pleca de la guvernare decât la termen. Adică anul viitor, după parlamentare. Motivul e simplu”: 1

Traian Berbeceanu: „Opoziția pare mult mai relaxată decât pesedeul, acum, după eșecul moțiunii. Cre’că tare s-au temut”.

Sebastian Duma: „PSD-ALDE nu vor pleca de la guvernare decât la termen. Adică anul viitor, după parlamentare. Motivul e simplu: știu și ei că nu mai au decât an și jumătate de furat din banii publici (contracte, pensii speciale, sinecuri grase prin companiile de stat și ce-o mai pica pe-acolo). Așa că trag tare.
Acum, că a căzut moțiunea, vor da pensii speciale și aleșilor locali. Prin OUG. Și de ce să nu o facă?

Toată armata de trepăduși locali care le-a adus voturi în campaniile trecute merită o pensie babană pentru asigurarea unor bătrâneți liniștite. Care va putea fi cumulată și cu alte pensii sau surse de venit. Ceea ce nouă, muritorilor de rând, ne este interzis. Prin lege.

La Bihor, președintele CJ (UDMR), flancat de cei doi vicepreședinți de la PSD și ALDE, are salariu/indemnizație de 6300 de euro. Pe lună. Din bani publici. Mai adăugați la asta și sumele, deloc mici, pentru deplasări (mai ales în vacanțe mascate sub aparența unor deplasări în interes de serviciu), tot felul de sporuri, cheltuieli de protocol, apropiați numiți pe funcții în deconcentrate unde salariile/indemnizațiile încep de la mii de euro pe lună etc.

Practic, românul de rând muncește pentru a asigura huzureala și luxul pe bani publici a unei categorii de cetățeni privilegiați: “aleșii poporului”, împreună cu rudele, colegii și prietenii lor. Cu toate că nicăieri în Constituție nu se face vorbire despre categorii diferite de cetățeni (unii cu pensii speciale și alții fără), noi acolo am ajuns. Să conteste cine-o vrea la CCR chestia asta, pentru că acolo lucrurile au fost rezolvate deja pentru un timp îndelungat de acum înainte. 6 din cei 9 judecători ai CCR sunt ai lor. Tocmai și-a intrat în pâine Gheorghe Stan, fost șef al SS-ului lui Toader și Iordache. Ăsta a mințit public, zicând că DNA-ul a fost de acord să-i facă scăpați pe Hrebenciuc și Ghiță prin retragerea apelului.

DNA-ul a dat un comunicat pe pagina oficială prin care spune, practic, că Stan minte cu nerușinare. Cui îi pasă? Omul e acum judecător la CCR și va participa, prin votul său, la luarea unor decizii obligatorii erga omnes și care nu pot fi contestate în fața niciunei instanțe de judecată din țara sau din lumea asta.

Ce-ar mai fi de adăugat? Multe. Dar e bine să ne trezim la realitate și să realizăm că nu am câștigat nimic încă. Pe 26 mai am avut o mică victorie de parcurs, dar suntem departe de a fi câștigat războiul. Ceea ce s-a întâmplat în România în decembrie 2016 va avea repercusiuni pentru mult timp de acum înainte. Ravagiile cauzate în justiție, economie, societate în general, vor fi greu de reparat.

Iar seria distrugerilor nu s-a terminat încă. Moțiunea a căzut, coaliția PSD-ALDE is alive and kicking. Iar ceea ce e mai rău abia acum urmează să se întâmple. Țineți aproape. Încă nu ați văzut nimic…”