(Last Updated On: June 6, 2019)

Meciul Simonei Halep din sferturile turneului Roland Garos, care trebuia să se joace ieri, a fost amânat din cauza ploii.

Disputa dintre Halep și americanca Anisimova are loc astăzi, de la ora 13.00.

Simona este principala favorită la câştigarea turneului de la Roland Garros. Are 11 victorii la rând aici şi ar fi prima jucătoare care reuşeşte să-şi apere titlul de grand slam după Serena Williams la Wimbledon acum 3 ani. Una din jucătoarele care au fost un model pentru Simona, Justine Henin, este ultima care şi-a menţinut titlul la turneul parizian, performanţă izbutită acum 12 ani, scrie digisport.ro.

Succes!  Simona Halep luptă astăzi pentru semifinalele la Roland Garros. Ora partidei 1

În schimb, adversara sa, Amanda Anisimova se laudă şi ea cu un record – nici un alt jucător din circuitul ATP sau WTA nu a mai ajuns în sferturile de finală la un turneu de grand slam la o vârstă atât de fragedă. Americanca de 17 ani este însoţită în ultimele 8 de Marketa Vondrousova, o cehoaică de 19 ani – acum 10 ani Sorana Cîrstea şi Viktoria Azarenka erau cele mai tinere jucătoare care jucau sferturile pe zgura pariziană.

Toată lumea aşteaptă cu curiozitate confruntarea dintre Halep şi Anisimova, mai ales că va fi primul duel dintre cele două. Părerile specialiştilor sunt împărţite: unii cred că românca îi va da o lecţie de tenis jucătoarei de 17 ani, aşa cum s-a întâmplat în optimi când campioana en-titre a spulberat-o pe poloneza Iga Swiatek. Alţii cred că nu degeaba Anisimova este prima jucătoare născută după 2000 care atinge sferturile de finală. Irina Begu şi Aryna Sabalenka pot depune mărturie despre talentul precoce al americancei care nu a cedat deocamdată niciun set la Roland Garros.

Lumea este deja entuziasmată de tehnica Amandei Anisimova – dar Simona are un arsenal şi mai variat. Specialiştii cred că jucătoarea noastră va fi superioară ca tactică de joc – se aşteaptă ca Simona să o alerge serios pe Anisimova, a cărui înălţime nu-i permite să se mişte rapid. Iar dacă a treia clasată în ierarhia WTA îşi va impune jocul şi o va obliga pe americancă să adopte poziţii defensive, meciul e ca şi câştigat de Halep.