Spune bine? Un primar PNL explică de ce dorește pensie specială de mii de lei. Totul se reduce la bani şi acum vă spun că…”

(Last Updated On: June 11, 2019)

Viorica Dăncilă va da o Ordonanță de Urgență neconstituțională care le poate asigura primarilor o pensie specială de 6,000 de lei lunar. Bucuroși nu sunt doar cei de la PSD, ci și cei de la PNL.

Pensiile speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene s-ar calcula în mod similar celor pentru parlamentari. Pentru un primar care a stat trei mandate şi are 10 mii de lei pe lună, brut, indemnizaţia ar fi aproape 6.000 de lei şi se cumulează cu orice alt venit, anunță Stirile Pro Tv.

Spune bine? Un primar PNL explică de ce dorește pensie specială de mii de lei. Totul se reduce la bani şi acum vă spun că...” 1

Alin Nica, primar PNL, Dudeştii Noi, judeţul Timiş: “Totul se reduce la bani şi acum vă spun că fiecare dintre noi avem un salariu sau venit şi fiecare avem pretenţia să ne asigure un trai decent. Gândiţi-vă că un primar nu trebuie să se reducă traiul lui la strictul necesar. Poate să facă asta din modestie şi din minimă moralitate, să nu fie opulent. Nu cred că vreţi să vedeţi primari cu hainele rupte în coate.”

Codul Administrativ a fost adoptat de Parlament acum un an. Legea a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională în integralitate, pentru că nu a respectat procedurile de adoptare. Dacă va fi adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, va intra în vigoare imediat.