Româncă din Italia: „Am fost acasă să îmi îngrop tatăl, m-am îngrozit de câtă șpagă mi s-a cerut…Când citeam diversele articole din ziare despre corupția și șpaga din România, nu credeam că este chiar așa cum scrie. Efectiv, refuzam să”

(Last Updated On: June 15, 2019)

O româncă plecată de 28 de ani în Italia a povestit prin ce a trecut când s-a întors în țară după ce i-a murit tatăl. Maria Bîrsan – Italia. Expert în internaționalizarea întreprinderilor

„În urmă cu 28 de ani am plecat în străinătate pentru a-mi putea clădi un viitor, așa cum au făcut milioane de români de-a lungul timpului. Atunci când am plecat, am sperat că viitorul va aduce binele și în România. Familia mi-a rămas în țară, astfel că atât prin ei, cât și prin munca mea, am avut întotdeauna legătură cu România, am fost la curent cu tot ce se întâmplă acolo.

Româncă din Italia: „Am fost acasă să îmi îngrop tatăl, m-am îngrozit de câtă șpagă mi s-a cerut...Când citeam diversele articole din ziare despre corupția și șpaga din România, nu credeam că este chiar așa cum scrie. Efectiv, refuzam să” 1

Așa am aflat că România este mâna unui sistem de corupție și șpagă, care transformă oamenii în niște sclavi buni de plată. Când citeam diversele articole din ziare despre corupția și șpaga din România, nu credeam că este chiar așa cum scrie. Efectiv, refuzam să cred că se poate ca țara asta să fi ajuns atât de rău!

În cursul lunii ianuarie 2019, am ajuns ziua în care am înțeles că în România nimic nu s-a schimbat, cel puțin nu în bine”, povestește românca pentru rotalianul.com.

„Tatăl meu era decedat, iar noi așteptam să vină preotul, pentru slujba de priveghi. Preotul a ajuns mort de beat, atât de beat încât se clătina pe picioare, de parcă un vânt puternic l-ar fi mișcat dintr-o parte în alta. Până și limba i se plimba fără sens în gură. De menționat că a venit îmbrăcat în haine civile. A scăpat ca prin miracol să nu fie linșat de către familia tatălui decedat și a celor veniți pentru slujbă.

Neputând accepta serviciile unui preot beat, am fost nevoiți să căutăm un alt preot care să oficieze slujba. Acesta, aflând situația noastră urgentă, ne-a cerut o sumă de bani enormă pentru a veni, însă fără să ne dea vreo chitanță pentru suma achitată. Și mă întreb, oare unde sunt controalele din partea Mitropoliei Române și din partea organelor competente, ale ANAF-ului?!

Este ireal să vezi preoți care vin la slujbă în mașini Porche Cayenne. Suntem învățați că Iisus Hristos era sărac și smerit, însă preoții înoată în bogăție – o bogăție de care sebucură din banii luați de la populație. Preoții conduc mașini de lux, în timp ce ne spun nouă, celor de rând, că Iisus a intrat în Ierusalim pe un măgar. Unde mai este acumcredința? Unde este smerenia care ne este predată de religie?

Dar, mai presus de toate, gândindu-mă la toți banii pe care a trebuit să îi dăm preoților și conducerii cimitirului, mă întreb ce fac oamenii care nu au bani. Lasă persoana decedată în fața Bisericii sau a Primăriei? Sau lasă persoana decedată, pur și simplu, în mijlocul străzii? Pentru că, sincer, sumele pe care le-am plătit noi pentru înmormântarea tatălui nostru nu sunt accesibile tuturor, am dat salarii întregi pentru această înmormântare!

Am ajuns la concluzia tristă că înmormântarea din România s-a transformat într-o industrie a morții din care unii se îmbogățesc de pe urma persoanelor decedate. Rușine corupților și rușine celor care închid ochii la toată această situație tragică”, a povestit Maria Bîrsan.