Procurorul general al României, despre Sorina: „Nu pot să interzic plecarea fetiței din țară. Solicit instanței să oblige părinţii la …”

(Last Updated On: June 24, 2019)

Procurorul general al României a revenit cu explicații după ce a lăsat să se înțeleagă faptul că nu va permite ieșirea din șară a fetei care a fost luată cu forța de unde stătea ilegal. El spune că nu poate interzice fetei să iasă din țară. Doar o instanță de judecată poate interzice dar pentru motive serioase. Acum, fata stă legal la părinții adoptivi și doar un judecător poate schimba această stare de fapt.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat luni dimineaţă că, personal, consideră că fetiţa din Mehedinţi nu trebuie să părăsească teritoriul ţării până când nu vor fi garanţii depline că o va face în condiţii de siguranţă fizică şi psihică.

Procurorul general al României, despre Sorina: „Nu pot să interzic plecarea fetiței din țară. Solicit instanței să oblige părinţii la ...” 1

„Nu pot interzice eu plecarea din ţară, mă gândesc să solicit instanţei de judecată să oblige părinţii actuali ai fetiţei la o consiliere psiholigică pentru o perioadă limitată de timp. Vreau să mă asigur că atunci când va pleca, dacă va pleca, să plece în condiţii de siguranţă fizică şi psihică”, a spus Bogdan Licu, citat de Digi 24.

„Inclusiv în ce priveşte protecţia minorilor, pe lângă aspectele legate de ancheta penala examinez toate posibilităţile oferite de lege pentru a mă asigura că acelui copil îi sunt restabilite şi respectate drepturile.

Codul de procedură civilă oferă Ministerului Public calitatea procedurală de a acţiona în numele minorei.

Personal, consider că minora nu trebuie să părăsească teritoriul ţării până când nu vor fi garanţii depline că o va face în condiţii de siguranţă fizică şi psihică.

Trebuie să mă asigur că în momentul în care va pleca din ţară nu îi va fi afectată integritatea fizică şi psihică”, a afirmat Bogdan Licu.