(Last Updated On: June 24, 2019)

Continuă bătălia pe Sorina. Asistenții maternali vor să depună o plângere împotriva procurorului care a luat cu forța fata care era ținută ilegal de ei. Ei sunt cercetați pentru lipsire de libertate și alte infracțiuni, procuroarea va fi cercetată pentru abuz în serviciu. În acest timp, Sorina se află la părinții adoptivi și pare că se simte bine. Ea nu mai poate fi luată decât printr-o hotărâre judecătorească, hotărâri care nu sunt respectate de asistenta maternală.

Ramona Săcărin a precizat că imaginile prezentate de presă sunt tulburătoare, dar, în opinia sa, a fost „singura cale care putea să stopeze această situaţie”, informează Stirile Pro TV.

Prima reacție a mamei adoptive a Sorinei. „Începe să-şi cunoască familia, e curioasă, vrea să afle lucruri despre toţi, vrea să afle cine e tânăr, cine e bătrân, unde locuieşte. Face tot ce face un copil normal la vârsta ei. Am încercat să ...” 1

“Sorina este ca un copil normal care începe să-şi cunoască familia, e curioasă, vrea să afle lucruri despre toţi, vrea să afle cine e tânăr, cine e bătrân, unde locuieşte. Face tot ce face un copil normal la vârsta ei. Am încercat să stăm departe, să se relaxeze, să înţeleagă că este într-o familie, s-a jucat cu frăţiorul mai mic”, a declarat mama adoptivă, potrivit News.ro.

Ea spune că a văzut imaginile de vineri, când fetiţa a fost luată din casa asistentei maternale. „Încerc să trec peste acest moment şi să o ajut şi pe ea să treacă peste acest moment, deşi încă nu mi-a zis nimic, încerc să mă gândesc că e cu siguranţă traumatizată”, a afirmat mama adoptivă.

Asistenţii maternali ai fetiţei de 8 ani, luată cu forţa din casă şi încredinţată părinţilor adoptivi, au apelat la un avocat.
Vor să depună o plângere penală împotriva procurorului, care, prin felul în care a acţionat, a stârnit proteste inclusiv din rândul sindicatului poliţiştilor, informează Stirile Pro Tv.

Duminică, zeci de manifestanţi au cerut, la Craiova, ca fata să fie adusă de unde a fost luată. Familia adoptivă le răspunde prin imagini ca fetiţa se simte bine lângă ei.

Aproximativ o sută de persoane din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, au mers cu autocarele în Craiova să protesteze în fața Parchetului şi a Prefecturii, pentru felul în care a fost luată fetiţa din casa celor care au crescut-o timp de 7 ani.

Vasile Șărămăt: “Nu ne lăsăm, mâine mergem la Drobeta Turnu Severin, la Protecţia Copilului, vine o comisie de la Bucureşti, vrem să se facă dreptate. Dacă doamna Viorica Dăncilă nu va lua atitudine mâine să aducă copilul îmapoi noi vom mege la Bucureşti şi vom cere demisia.”

Avocatul familiei asistenţilor maternali vrea să depună o plângere împotriva procurorului.

Victor Dumitrică, avocatul familiei din Baia de Aramă: “Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ar trebui să facă demersuri nu pe cale administrativă, ci penală, să verifice dacă nu se impune atragerea răspunderii penale a acestui procuror raportat la modul în care a înţeles să procedeze cu privire la un minor, practic doamna procuror a încălcat atribuţiile executorilor judecătoreşti şi a viciat o procedură şi a creat un haos.”

Familia adoptivă a copilei le transmite protestatarilor ca fetiţa e bine şi oferă, drept dovadă, imaginile în care Sorina se joacă alături de noii fraţi şi părinţi.

Tatăl adoptiv, Gabriel Săcărin: “La mine copilul nu s-a zbătut, dacă la procuror s-a zbătut, că mă ştia, în momentul când am ajuns la IML, copilul era calm. Rezultatul: nu are niciun semn. Noi ne-am jucat, am fost împreună.”

Deocamdată procurorul care a acţionat cu forţa este vizat de mai multe anchete. Femeia a încercat să-şi justifice comportamentul. amintind şi de alte încercări eşuate de a prelua fetiţa.

Mariana Pițurcă, procurorul implicat: “Am încercat să stăm la masă şi să îi explicăm ce urmează să se întâmple, dar ceilalţi membri majori au început să ţipe, să vocifereze şi s-a creat o hărmălaie, nu ne-am putut înţelege, iar minora era în continuare agitată. Atunci am luat hotărârea să încetăm această stare a minorei. Părinţii adoptivi erau cu noi, au fost cu noi şi un psiholog şi un asistent social de la DGASP Dolj.”

Nici Protecţia Copilului Dolj şi nici Direcţia din Mehedinţi nu au formulat până acum vreun punct de vedere.

Sebastian Duma: „O națiune întreagă s-a oripilat pentru că un procuror a tras de mână un copil. Se cer pedepse drastice pentru procuror, unii îl vor la pușcărie iar alții (nu puțini) îi doresc chiar moartea.

Aceeași națiune a votat un condamnat penal pentru fraudă electorală și l-a făcut deputat în Parlamentul României. I-a dat puterea de a legifera catastrofal pentru noi dar extraordinar de bine pentru el, ca să scape de pușcărie. Ceea ce a și încercat și era cât pe ce să-i reușească.

Condamnatul-parlamentar a furat banii copiilor instituționalizați ca să plătească cu ei două secretare care lucrau pentru partid. Națiunea nu s-a oripilat, nu s-a dat cu c…l de pământ, nu a cerut pedepse drastice pentru cei care fură de la gura copiilor și nici nu a cerut demisia infractorului din Parlament. Bine, cu excepția câtorva plătiți de unul, Soros, și care s-a “dovedit” că erau, de fapt, Statul Paralel.

Orice asemănare cu realitatea a celor relatate mai sus să știți că nu e pură întâmplare… :)”