(Last Updated On: June 24, 2019)

Victor Ciorbea este istorie. Miercuri se votează în Parlament noul Avocat al Poporului. Bătălia se dă între Eckstein-Kovács Péter, susținut de Opoziție, și Renate Weber, care a rămas fără serviciul de europarlamentar și este susținută de ALDE și PSD.

Radu Hossu: „Victor Ciorbea a demisionat.
Dacă Eckstein-Kovács Péter nu va deveni AP, iar în locul lui Ciorbea va fi Renate Weber (ALDE), va fi o dezamăgire uriașă pentru toată lumea.

Pe cine alegi, noul Avocat al Poporului? Eckstein-Kovács Péter (USR/PLUS/PNL) sau Renate Weber (ALDE/PSD). Radu Hossu: „Victor Ciorbea a demisionat. Dacă Eckstein-Kovács Péter nu va deveni AP, iar în locul lui ...” 1

Dacă aș putea să-i rog pe cei din USR să facă orice este ncesar ca domnul Eckstein-Kovács să fie numit în funcție, aș face-o. La fel și pe Președintele României”.

Mandatul actualului Avocat al Poporului, Victor Ciorbea, a expirat pe 6 mai, însă a fost prelungit automat până la o nouă numire, anunță Hotnews. 

Renate Weber a fost europarlamentar, ea nereușind să-și reînnoiască mandatul deoarece ALDE nu a trecut pragul electoral la alegerile din 26 mai.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că în interiorul coaliţiei PSD-ALDE s-a stabilit că propunerea pentru funcţia de Avocat al Poporului va reveni celor de la ALDE. “Avocatul Poporului este al celor de la ALDE. Nu am stabilit nume”, a declarat premierul, potrivit Agerpres.