(Last Updated On: June 13, 2019)

Norica Nicolai, care nu a mai ajuns europarlamentar după ce ALDE a obținut 4% la alegerile europarlamentare. spune că Liviu Dragnea este vinovat pentru scorul slab obținut de partidul său.

Președintele Consiliului Național ALDE, Norica Nicolai, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO că formațiunea sa a decontat în alegeri un val de ură îndreptat în special împotriva fostului lider PSD Liviu Dragnea
Norica Nicolai suspină împotriva lui Liviu Dragnea după ce nu a mai ajuns europarlamentar. „Demonizarea lui Liviu Dragnea, care a fost un fel de Al Capone, inamicul nr.1 în România, a dus la un vot emoțional fără precedent. ALDE fiind ...” 1

Norica Nicolai: „Am facut o analiza personala a alegerilor. Pot sa spun ca cel putin campania pe care eu am facut-o noi a fost pro-europeana, dar aceasta campanie nu a avut niciun ecou.

Cred că acest vot a fost un vot clar de adversitate față de coaliția PSD-ALDE dar în special demonizarea lui Liviu Dragnea, care a fost un fel de Al Capone, inamicul nr.1 în România, a dus la un vot emoțional fără precedent. ALDE fiind partener de coaliție și un partener care nu avea aceeași forță ca PSD, fiind un partid mai tânăr și mai mic, a decontat mai mult.

Pentru că suntem clar într-o strategie care a generat o anume manipulare publică, demonizarea lui Dragnea a creat un val de ură fără precedent pe care nu l-am văzut în societate.

Adică nimeni nu s-a mai gândit la om, la ideea de a-i mai acorda vreo circumstanță și de a respecta vreo prezumție de nevinovăție, ci toată lumea a etichetat în această persoană corupția, frustrarea, neîmplinirea.

Dacă în momentul de față această moțiune de cenzură va genera o schimbare de Guvern, valul de ură se va diminua, după cum cred că dacă valul de ură se va lovi într-o stabilitate a actualei coaliții de guvernare, de asemenea se va diminua, pentru că oamenii vor înțelege că cei în care au investit și în care și-au pus speranța pentru a le rezolva frustrările nu sunt capabili să o facă și atunci acest val de ură va deveni latent, iar oamenii vor fi bulversați, nu vor mai ști în cine să-și pună speranță și acesta va fi un fenomen pentru alegerile prezidențiale.

Am respectat votul românilor, nu e niciun fel de problema, nu e prima înfrângere, sper să fie ultima, iar eu voi alege să continui într-o altă abordare în politică”.