(Last Updated On: June 10, 2019)

O tânără a leșinat luni dimineață la metrou, în Capitala României. Se reclamă și aerul greu respirabil.

Libertatea a testat calitatea aerului din metroul bucureştean. În staţiile din zona centrală, călătorii inhalează de 10 ori mai multe particule nocive decât în cea mai aglomerată intersecţie din Capitală.

Mirosurile? Tânără leșinată la metrou? Vitalie Cojocari: „Cel care mi-a trimis pozele îmi spune că nu doar aglomerația și-a spus cuvântul, ci și mirosul, aerul greu respirabil.  Sindicaliștii din metrou vorbesc de multă vreme de aerul care le face rău. Metrorex...” 1

„Aceste pulberi, dacă nu există o ventilaţie corespunzătoare, se depun la nivelul căilor aeriene inferioare şi dau o reacţie de apărare a organismului, care este, de fapt, o inflamaţi în arborele bronşic. Aceste pulberi au, în timp, prin cumulare, şi un efect cancerigen. În cazul celor cu afecţiuni respiratorii, efectele apar în câteva minute, dar în cazul oamenilor sănătoşi, primele simptome e posibil să apară în câţiva ani, sau zeci de ani de expunere”, a explicat pentru cititorii Libertatea medicul pneumolog Florin Mihălţan.

Vitalie Cojocari: „Dis-de-dimineață, metroul din București. Obișnuita aglomerație de dimineață.
Cineva mi-a trimis aceste poze.

Mirosurile? Tânără leșinată la metrou? Vitalie Cojocari: „Cel care mi-a trimis pozele îmi spune că nu doar aglomerația și-a spus cuvântul, ci și mirosul, aerul greu respirabil.  Sindicaliștii din metrou vorbesc de multă vreme de aerul care le face rău. Metrorex...” 2

O tânără a leșinat și a avut nevoie de intervenția medicilor. Cel care mi-a trimis pozele îmi spune că nu doar aglomerația și-a spus cuvântul, ci și mirosul, aerul greu respirabil.

Sindicaliștii din metrou vorbesc de multă vreme de aerul care le face rău. Metrorex promite să rezolve problema și că instalațiile de ventilație vor fi modernizate, o parte chiar au fost, dar lucrurile se mișcă greu”.