(Last Updated On: June 11, 2019)

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, denunțătorul medicului Mihai Lucan, a publicat un document care dovedește faptul că actorul Alexandru Arșinel nu a stat pe lista de așteptare nici măcar o singură zi pentru transplantul de rinichi pe care l-a suferit în urmă cu câțiva ani.

Arșinel a primit codul CUIANT (codul de înregistrare în Registrul Național de Transplant) pe data de 28 august 2013, iar în aceeași zi a făcut transplant de rinichi, a declarat deputatul, potrivit hotnews.ro.

Lucian Mindruta, despre favorizarea actorului Alexandru Arșinel la transplant de rinichi: „Indecent. De inteles sa te agati de viata, toti o facem. Dar indecent. Pentru ca aici nu e coada la pâine. E coada la zile. Si nu exista niciun merit care sa ...” 1

Lucian Mindruta a scris pe Facebook: „Indecent.
De inteles sa te agati de viata, toti o facem. Dar indecent.

Pentru ca aici nu e coada la paine. E coada la zile. Si nu exista niciun merit care sa te puna mai in fata si – poate – pe altul in groapa.
“Dar cum o sa faci tu cand o sa-ti vina randul si poate o sa poti sa-ti pui o pila?” puteti sa ma intrebati.
Mi-e groaza sa dau raspunsul.”

“În 2013, când conduceam Asociația pentru Solidaritate și Empatie “Delia Grădinaru”, de care mă ocup și acum, și am făcut plângere penală împotriva Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj și împotriva lui Mihai Lucan și a Agenției de Transplant, nu știam că Arșinel nu a stat pe lista de așteptare nici măcar o singură zi.

El a primit codul CUIANT în aceeași zi. În mod flagrant s-a încălcat legea pentru ca un VIP, pentru ca o persoană care putea să aducă publicitate profesorului Lucan, să primească un rinichi peste rând”, a declarat Emanuel Ungureanu.