(Last Updated On: June 10, 2019)

Guvernul condus de Viorica Dăncilă poate cădea în urma moțiunii de cenzură pregătită de PNL. Victor Ponta a anunțat că va vota moțiunea dar fără să o semneze.

“Vom vota, toti parlamentarii PRO Romania, la vedere, ca sa nu fie discutii, motiunea de cenzura in aceasta sesiune, dar nu semnam niciun fel de text al PNL, al USR, al altui partid, treaba lor ce vor sa scrie in motiune. Noi avem motivele noastre pentru care dorim si votam schimbarea Guvernului.

Gata cu Viorica? Andrei Caramitru: „Am așa o senzație. Ca moțiunea poate să treacă, pentru că Ponta și gruparea Paul Stănescu/Firea din PSD o să o voteze. Și după speră sa preia guvernarea pentru un an.  Și mai e ceva: am senzația ca PSD se sparge in 3: gruparea ...” 1

Nu avem numarul necesar de semnaturi ca sa facem si noi o motiune, am fi vrut sa facem noi motiunea, dar, probabil, ca ceilalti ziceau: ‘nu domne’, ca nu o votam pe cea a PRO Romania’. Deci lucrurile sa fie foarte clare – 23 de deputati si un senator PRO Romania vor vota motiunea de cenzura”, a spus Victor Ponta, la finalul sedintei Delegatiei Permanente a PRO Romania, potrivit ziare.com.

Andrei Caramitru: „Am așa o senzație. Ca moțiunea poate să treacă, pentru că Ponta și gruparea Paul Stănescu/Firea din PSD o să o voteze. Și după speră sa preia guvernarea pentru un an.

Și mai e ceva: am senzația ca PSD se sparge in 3: gruparea Dăncilă/Bădălău; gruparea KGB (Codrin, Olguța, Pleșoianu etc) și gruparea Stănescu/Firea care colaborează cu Ponta. Toți la fel de borfași, însă cei mai răi însă sunt cei din gruparea KGB.

Mie îmi convine – orice acțiune care sparge PSD-ul în bucăți îl destabilizează, fragmentează și îl face irelevant. Și așa nu va mai ajunge niciodată la guvernare după 2020. Finalul depinde de fapt de decizia lui Iohannis de numire a PM și a PNL din Parlament. O sa vedem – devine interesant”.