(Last Updated On: June 13, 2019)

USR a surprins printr-o inițiativă care înăsprește anti-fumat. Calculul lor este unul corect. În România sunt de două ori mai mulți nefumători ca fumători iar mulți dintre nefumători sunt radicali în această privință. Și pe bună dreptate, de ce ai sta să inhalezi otrava altora?

Deputatul USR Emanuel Ungureanu , vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a depus miercuri la Parlament un proiect descris drept ”o inițiativă complexă anti-tutun menită să lupte eficient cu invazia produselor derivate din otrava tutunului”, anunță cursdeguvernare.ro

Florin Iaru: „Propunerea USR cu privire la companiile de tutun va prinde și va avea succes... Cum nefumătorii sînt de două ori mai numeroși decît fumătorii, USR va cîștiga mulți adepți care au stat pînă acum la cutie. Asta e viața, au calculat bine. Dacă mă pierd pe mine de votant ...” 1

Emanuel Ungureanu și-a justificat marți inițiativa cu declarația: ”Cumva trebuie să găsim acum un timp în care noua generație de politicieni să își asume cu curaj, indiferent de partidul din care fac parte, niște politici publice mult mai curajoase și pe zona anti-fumat”.

Emanuel Ungureanu și-a prezentat în avans proiectul în debutul ședinței de marți a Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, în fața căreia a declarat: ”Acest pachet legislativ este opera societății civile activă în acest domeniu și a fost asumată de grupul pe Sănătate din Camera Deputaților și Senat al USR”.

Florin Iaru: „Departe de a îi slăbi, propunerea USR cu privire la companiile de tutun va prinde și va avea succes. Nu contează cu ce preț. Cum nefumătorii sînt de două ori mai numeroși decît fumătorii, USR va cîștiga mulți adepți care au stat pînă acum la cutie.

Asta e viața, au calculat bine. Dacă mă pierd pe mine de votant, atîta pagubă. Vor veni doi nefumători în loc. Mult succes în alegerile viitoare”.