(Last Updated On: June 23, 2019)

Călătoria cu trenul în România, vara, este o loterie. Sunt câteva trenuri bune, București-Budapesta. În rest dezastrul.

CFR Călători, cel mai mare operator feroviar de transport persoane din România, vrea să cumpere 50 de rame diesel noi. Aceasta va fi prima achiziţie de material rulant realizată de compania de stat din 2011 încoace, potrivit focus-energetic.ro.

Pe Facebook, Flavia Drăgan a scris: „Turism cu trenul, in România….tara aflată în UE!
Sibiu-Arad, Arad-Timisoara, Timișoara-Oradea: tren infect, fara aer condiționat

Flavia: „Turism cu trenul, in România...pe ruta Oradea-Cluj, se vând bilete cu duiumul și ne încălecăm pe holuri, nu poți ajunge la.locul tău de bagaje și oameni. Când ajungi, țeapă! Pe locul tau sta deja cineva! Unde mai pui că tu ai de fapt grup de 10 persoane, și toate locurile tale sunt ocupate de nesimțiti care refuza sa se ridice?  Cluj-Iasi, clasa 1 ...” 1 Flavia: „Turism cu trenul, in România...pe ruta Oradea-Cluj, se vând bilete cu duiumul și ne încălecăm pe holuri, nu poți ajunge la.locul tău de bagaje și oameni. Când ajungi, țeapă! Pe locul tau sta deja cineva! Unde mai pui că tu ai de fapt grup de 10 persoane, și toate locurile tale sunt ocupate de nesimțiti care refuza sa se ridice?  Cluj-Iasi, clasa 1 ...” 2

Timisoara-Iasi: locuri rezervate, însă pe ruta Oradea-Cluj, se vând bilete cu duiumul și ne încălecăm pe holuri, nu poți ajunge la.locul tău de bagaje și oameni. Când ajungi, țeapă! Pe locul tau sta deja cineva! Unde mai pui că tu ai de fapt grup de 10 persoane, și toate locurile tale sunt ocupate de nesimțiti care refuza sa se ridice?

Cluj-Iasi, clasa 1, 9 ore, tot “fain”, dar nu merge aerul condiționat, iar geamurile nu se deschid! Mai avem 6 ore până la Iași, daca nu murim asfixiați până atunci!”