(Last Updated On: June 17, 2019)

Octavian Ursu, un român care a plecat în Germania din 1990, a câștigat alegerile pentru primăria orașului Görlitz cu 55%. Este vorba de un rezultat parțial, după numărătoarea a 75% din voturi.

Românul s-a impus în turul al doilea, după ce în primul tur obținuse 33%, informează g4media.ro

FELICITĂRI! Un român câștigă primăria orașului german Gorlitz, învingând în turul doi candidatul extremei drepte 1

Octavian Ursu a părăsit România în 1990 și s-a angajat la Filarmonica din Görlitz. Mai târziu a intrat în Uniunea Creștin-Democrată, ulterior în legislativul din Saxonia, iar acum luptă pentru primăria orașului Görlitz, scrie postul de radio Deutsche Welle.

În primul tur al alegerilor locale din 26 mai, Octavian Ursu a primit 30,3% din voturi, rezultat cu care s-a clasat al doilea, după candidatul Alternativei pentru Germania (AfD), Sebastian Wippel, votat de 36,4% din alegători.
Octavian Ursu s-a născut la București, a absolvit Conservatorul și a venit în Germania în 1990 ca solist-instrumentist (trompetă) la Neue Lausitzer Philharmonie din Görlitz. Ursu a intrat în 2009 în CDU și în 2010 a preluat conducerea circumscripției municipale din Görlitz a formațiunii conservatoare. În 2014, el a fost ales în legislativul landului federal Saxonia.