(Last Updated On: June 18, 2019)

Cei care au votat anti-PSD sunt uluiți de faptul că USR/Plus și PNL au dat fuga în studiourile Antena 3 unde erau făcuți în toate felurile. Sociologul Sebastian Lazaroiu explică această anomalie prin faptul că USR/Plus și PNL vor să atragă din voturile PSD pentru prezidențiale. Se știe că PSD are șanse minime de a intra în turul 2 al alegerilor iar bătălia se va da între Iohannis și candidatul USR. Chiar cred cei de la PNL că susținătorii PSD vor vota vreodată cu Iohannis? Sau cei de la USR vor obține un vot de la membrii PSD?

Sebastian Lazaroiu: „După ce l-am văzut și pe Rareș Bogdan (PNL) la A3, la o oră de maximă audiență, devine tot mai probabil scenariul unei confruntări la prezidențiale între PNL și USR+.

Explicații. De ce merg la Antena 3 cei de la USR și PNL. Sebastian Lazaroiu: „După ce l-am văzut și pe Rareș Bogdan (PNL) la A3, la o oră de maximă audiență, devine tot mai probabil scenariul unei confruntări la prezidențiale între PNL și USR+. Se pregătesc să ...” 1

Se pregătesc să seducă electoratul PSD, care nu are candidat să intre în turul al doilea. Competiția nu va ajuta niciunul din partide. Teoretic, USR+ mizează pe ostilitatea naturală a electoratului PSD față de Iohannis.

Dar e numai pe hârtie. Vestea proastă e că sunt simpatizanți USR+ care îl preferă pe Iohannis. Vestea și mai proastă e că PNL poate face alianță cu un PSD cosmetizat (de 15-18%) după parlamentarele din 2020.

Tot mai sper că mișcările PNL și USR+ din ultima vreme reprezintă doar un balet (credible threat, cred că așa se cheamă) înainte de a se așeza la masa negocierilor”.