(Last Updated On: June 17, 2019)

În preajma marilor examene de la școală se nasc multe tragedii. Unele cauzate de profesori obtuzi la minte care nu înțeleg ce efect au asupra unui copil.

Prima probă scrisă la Evaluarea Naţională, cea la limba şi literatura română, va avea loc în data de 18 iunie 2019.
Următoarea probă scrisă, la matematică, se va desfăşura în data de 20 iunie, anunță Digi 24.

Ciprian Apetrei: „In primul meu an de învățământ, aveam o eleva de clasa a IX-a cat o batista. De culoarea cafelei, dintr-o familie cu multi frați, care locuiau in condiții mizerabile.

Era singura care venea la școala, avea note foarte bune. La mine la Logica avea 9. Mai mult învață decât manca, iar asta se vedea pe condiția ei fizica. Avea o mică bursa de merit, iar pentru a o pastra trebuia sa promoveze la toate materiile.

Despre profesorii Dumnezei! Ciprian Apetrei: „In primul meu an de învățământ, aveam o eleva de clasa a IX-a cat o batista. Mai mult învață decât manca, iar asta se vedea pe condiția ei fizica. La sport nu a reușit. Nu a trecut de un barem, nu i-a permis corpul. Pe profesoara de sport nu a interesat-o. A lăsat-o corijenta. A pierdut astfel bursa. Nimic nu a contact pentru acea doamna, nici...” 1

La sport nu a reușit. Nu a trecut de un barem, nu i-a permis corpul. Pe profesoara de sport nu a interesat-o. A lăsat-o corijenta. A pierdut astfel bursa. Nimic nu a contact pentru acea doamna, nici rugămințile colegilor, nici situația elevei.

Au trecut de atunci ceva ani. Nu credeam ca se mai pot întâmpla astfel de lucruri. Am aflat astăzi despre un caz asemănător, tot din Ploiești. O eleva cu note bune, care, in clasa a VIII-a fiind, a dat examen la liceu si l-a luat cu 10.

Este sportiva de performanta, cu multe medalii obtinute, si examenul este la un liceu cu profil. Mai are nevoie doar sa treaca examenul de capacitate. Iar pentru aceasta trebuie sa se poata inscrie la el.

Aici a intervenit o profesoara care a decis ca nu i va permite acest lucru. Pentru ca asa vrea dumneaei si pentru ca poate. Pentru ca nu ii plac elevii care fac sport. Prin urmare, a lasat-o corijenta pe ultima suta de metri. La celelalte materii eleva are note foarte bune. Daca nu se poate inscrie la examenul de capacitate, va pierde locul deja castigat, pe merit, de la liceu.

Atat ajunge, cateodata, pentru a scrijeli o amintire de neuitat cu stiloul rosu cu care treci notele in catalog. In ultimul caz mai este o cale extraordinara de rezolvare. Sper sa fie si aplicata. Cat despre profesorii care isi gasesc o bucurie in a face rau unui copil, nu am cuvinte”.