(Last Updated On: June 24, 2019)

Jurnalista Denise Rifai cere ca fetița luată cu forța să nu plece din România. Nu se știe cum se poate face asta având în vedere că adopția este legală iar fetița nu a comis nicio infracțiune pentru a-i fi interzis dreptul de a ieși din țară.

Denise Rifai: „Si eu cred ca in tot acest vacarm, cel mai important lucru e sa dam timp autoritatilor romane sa cerceteze in amanunt tot ce s-a intamplat in acest caz de adoptie.

Denise Rifai, despre Sorina: „CRED ca e foarte important ca pana se lămuresc lucrurile, copilul sa rămână aici, in România. Sunt multe aspecte de cercetat așa ca e nevoie de ...” 1

Sustin punctul de vedere al colegei mele, Sorinei Matei, si la randul meu CRED ca e foarte important ca pana se lămuresc lucrurile, copilul sa rămână aici, in România.
Sunt multe aspecte de cercetat așa ca e nevoie de implicarea mai multor institutii ale statului roman care sa actioneze Concomitent.

Este un APEL pe care l vom face Noi, presa din Romania, catre statul roman reprezentat la cel mai inalt nivel de Presedintele Klaus Iohannis, Guvernul Romaniei, Avocatul Poporului, Parchetul General, DNA, DIICOT, SIIJ, ca acest caz, al acestei fetite, sa treaca prin lupa atenta a acestor institutii ale statului nostru, si mai apoi, dupa ce intreaga situatie se va lamuri, decizia sa fie cea in favoarea acestui copil, chinuit deja de modul inuman in care s a actionat pana acum.

E foarte important ca Sorina sa ramana in Romania pana ce intreaga situatie va fi cercetata in amanunt.

Si cum in online, avocatii partilor nu pot impune, cum au impus deja foarte multe restrictii televiziunilor in difuzarea acestui caz, colega mea, Sorina Matei, a fost deja “putin pedepsita” si momentan nu si mai poate posta investigatiile jurnalistice pe pagina personala de facebook; materialele la care Sorina Matei lucreaza sunt de gasit pe Presa Curata !

Asteptam si Vom Urmari acest caz. Si sa dea Dumnezeu ca macar acest copil sa aiba parte de un viitor frumos!
Noi ii suntem datori Sorinei, si tuturor celor ca ea, sa luptam sa le fie bine!

Cat despre mediatizarea acestui caz, e nevoie sa fim uniti si decenti Dar avem nevoie sa vorbim mult despre acest subiect, pentru ca astfel de situatii nu trebuie sa se mai repete!
Imaginea copilului tarat de acea procuroare ne arata ca Romania Azi e in Colaps !”

Avocat Adrian Toni Neacsu: „Mai precizez o dată că adopția minorei în SUA este perfect legală, în acest sens existând o hotărâre judecătorească definitivă a CA Craiova, decizia civilă nr. 4/23.04.2019. Până la eventuala desființare a acesteia în căile extraordinare minora se afla în mod legal în Statele Unite, în noua familie.

Problema reală este modalitatea în care procurorul învestit cu o plângere penală a înțeles să efectueze acte de urmărire penală, luând cu forța minora din domiciliul în care aceasta locuia, chiar dacă presupunem că reținerea ei de către asistenții maternali era nelegală la acel moment”.