(Last Updated On: June 18, 2019)

Românii din străinătate au stat ore bune la cozi pentru a vota la alegerile europarlamentare din 26 mai, iar acest lucru le-a adus admirația occidentalilor.

Scandalul votului diasporei române la alegerile europarlamentare 2019 și referendumul pe justiție nu a trecut neobservat nici în presa internațională, căreia nu i se întâmplă să vadă prea des în țări cu tradiție democratică sute de oameni stând la cozi imense și strigând „Vrem să votăm!”, scrie digi24.ro.

Claudiu Loghin a scris pe Facebook: „Suntem în vestul Germaniei de vest 🙂 Vorbim cu prieteni români despre europarlamentare și referendum.

Claudiu Loghin, 3 săptămâni după votul din Diaspora: „Suntem în vestul Germaniei ...Să auzi că, a doua zi, pe doamna româncă o întreabă colegul neamț, la muncă "și cum e, ați câștigat?". Că polițiștii germani au ...” 1

Că și-au bătut joc de ei, cu prea puține secții … știam. Că, pe lângă scanarea documentelor de identitate, membrii birourilor de la secțiile de votare au scris de mână, pe un tabel separat, nume, CNP și alte date de identitate, pentru FIECARE alegător, nu știam. Evident, asta a lungit și mai tare așteptarea la cozi. Și i-a făcut reticenți pe oameni.

Dar să auzi că, brusc, “ausländerii” ăia răi sunt admirați că au stat la coadă la democrație, cu orele … Să auzi că, a doua zi, pe doamna româncă o întreabă colegul neamț, la muncă “și cum e, ați câștigat?”. Că polițiștii germani au oprit circulația rutieră pe străzi din jurul secției și că priveau cu respect coada la democrație … toate acestea sunt, pentru mine, lecții.”