(Last Updated On: June 18, 2019)

PSD și ALDE se bucură că au rămas la guvernare după căderea moțiunii. Cei de la putere nu au onoarea de a-și da demisia și a declanșa alegerile anticipate după pierderea legitimității politice în urma rezultatului alegerilor europarlamentare.

Deputaţii Tudor Ciuhodaru şi Cristian Ghinea au demisionat marţi din funcţia de deputat, cei doi optând pentru mandatul de europarlamentar. Tudor Ciuhodaru (PSD) anunţă Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că demisionează din funcţie începând cu data de 13 iunie, iar Cristian Ghinea (USR) – începând cu 14 iunie, anunță Stirile Pro Tv.

Andrei Caramitru: „Singura veste bună de azi este că se confirmă cât de prosti sunt ăștia din PSD și ALDE (și da - îmi pare rău să o zic - și din PNL).Despre PNL - ce sa mai zic. De săptămâni in șir înjura...” 1

Andrei Caramitru: „Singura veste bună de azi este că se confirmă cât de prosti sunt ăștia din PSD și ALDE (și da – îmi pare rău să o zic – și din PNL).

Peste tot in lume – când ai luat un scor foarte slab la niște alegeri, declanșezi alegeri anticipate și schimbi șeful partidului. Fără să fii fortat de opoziție. De ce? Pentru că – dacă amâni, te erodezi și mai rău până la următoarele alegeri. Deci schimbi “povestea” și intri in campanie, dai un reset rapid si mai ai o șansa sa iei voturi cât de cât. E o metoda testata și tipică peste tot.

La noi – nu și nu. Stau ca niște nătângi legati unii de alții și de scaunele lor deși se prăbușesc. Sunt deja morți, niște zombie triști.

Despre PNL – ce sa mai zic. De săptămâni in șir înjura USR-ul (fără vreo logică sau sens politic acum) și l-au mai și marginalizat pe singurul lor vector de imagine (Rares Bogdan) care de disperare se auto-mutilează public. Iohannis a intrat iar in continua vacanța și tăcere solemnă. Ce mai rămâne pentru următoarele alegeri? Ce mesaje? Ce acțiuni? Nu înțeleg nici eu, probabil nici ei.

Așa ca – hai sa stam calmi deocamdată și să privim degringolada totală si finală a sistemului vechi. Și sa ne pregătim de următoarele runde de alegeri unde valul va crește mult și frumos – până se sparge și mătură toată mizeria asta din jur”.