(Last Updated On: June 24, 2019)

Reporterul Adelin Petrișor remarcă o situație ciudată. TVR transmite Jocurilor Olimpice Europene de la Minsk dar fără un comentator sau reporter de la fața locului. În schimb, acolo, a mers șefa televiziunii în vizită.

Adelin Petrisor: „Inteleg ca postarea mea despre prezenta Doinei Gradea la Minsk a fost urmata de doua scrisori deschise semnate de doua colege de-ale mele. PDG-ul este aratat cu degetul pentru pierderea Festivalului George Enescu, pentru ratingul mic, pentru debalansarea politica.

Da, numirile politice reprezinta o mare problema pentru Televiziunea Publica, insa ar trebui sa fim cinstiti pana la capat. Dupa umila mea parere, dupa controlul politic, pentru TVR cea mai mare problema este…chiar TVR-ul: nepotisme, amantlacuri, schema de personal supraîncărcată, realizatori care nu au mai realizat nimic de ani, oameni care vin la serviciu câteva zile pe luna, rating mic, emisiuni irelevante, tehnica depășita si tot asa.

Adelin Petrisor: „Pentru TVR cea mai mare problema este...chiar TVR-ul: nepotisme, amantlacuri, schema de personal supraîncărcată, realizatori care nu au mai realizat nimic de ani, oameni care vin la serviciu câteva zile pe luna, rating mic, emisiuni irelevante, tehnica depășita si ...” 1

Deci vina pentru ceea ce avem azi o poarta politicienii si numitii politic, insa si oamenii din TVR. Mai exista profesionisti si lucruri bune in Televiziunea Publica? Singur, insa de multe ori nu se mai vad din mare de incompetenta si rea-vointa.

Trist e ca, daca te uiti cum arata presa din Romania, tara ar fi avut mare nevoie de un TVR puternic si echilibrat. Dar la fel cum nu are spitale, scoli si autostrazi, nu are nici Televiziune Publica performanta. Ma tem ca, din nefericire, avem TVR-ul pe care-l meritam…”

Adelin Petrisor: „Narcis Selaru (comentator sportiv) vorbeste si el de unul singur pe Facebook: “O rusine uriașă. Niciun reporter TVR la Minsk, niciun comentator. Totul se face din studio.

Suntem însă reprezentați la nivel înalt, normal sunt peste 100 de ore de transmisiuni direct. Era mare nevoie de asa ceva. Am auzit ca acum isi cauta kimono pentru Tokyo.”

Am publicat si eu cu ghilimele gluma amara a unui coleg de TVR. Nu am reusit sa-i dau un “share” – probabil o chestiune de setari-, dar am zis ca e bine sa mai afle lumea.

Da, reporterii comenteaza de acasa. Ce dreaq sa caute ei pe teren, mai ales cand terenul e peste hotare? Acolo merg sefii aia mari dupa cum vedem in pozele de la minister. Lipseste martie din post? Nu prea. A fost si la Eurovision.
P.S. Cu mine-n Afganistan, Kosovo sau pe la diversele exercitii militare nu a venit. Asa sunt eu mai norocos.🤓”