Cade Viorica? UDMR votează împotriva Guvernului în urma scandalului de la Valea Uzului! Kelemen Hunor: „Aici a contat ceea ce s-a întâmplat zilele trecute şi, mai ales, joia trecută, când am văzut…”

(Last Updated On: June 12, 2019)

UDMR a anunțat miercuri că va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă după scandalul de la Valea Uzului. Aliatul PSD, ALDE a declanșat scandalul iar Viorica a anunțat că va lua administrarea cimitirului internațional de la maghiari și-l va da în administrare armatei române.

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că Uniunea va avea o contribuţie la textul moţiunii de cenzură primit de la reprezentanţii PNL.

„Am văzut textul, mi l-au trimis colegii din PNL, am avut nişte sugestii. Am avut, marţi, o întâlnire cu ei şi dacă lucrurile nu se vor schimba atunci înseamnă că vom avea şi noi o contribuţie la acel text al moţiunii. Dacă rămâne aşa, atunci vom semna şi textul moţiunii şi vom vota moţiunea de cenzură săptămâna viitoare.

Cade Viorica? UDMR votează împotriva Guvernului în urma scandalului de la Valea Uzului! Kelemen Hunor: „Aici a contat ceea ce s-a întâmplat zilele trecute şi, mai ales, joia trecută, când am văzut...” 1

Decizia formală nu am luat-o, o vom lua prin vot în grupurile parlamentare reunite ale UDMR, înainte de moţiune, dar în principiu asta rămâne recomandarea mea, de a sancţiona, politic, prin vot, Guvernul.

Aici a contat ceea ce s-a întâmplat zilele trecute şi, mai ales, joia trecută, când am văzut incapacitatea administrativă şi politică a Guvernului de a opri anunte manifestaţii şi prezenţe în Valea Uzului. Este o sancţiune din partea noastră spre Guvern”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, contribuţia UDMR la textul moţiunii de cenzură se referă la situaţia creată în Valea Uzului şi legalitatea intervenţiilor Primăriei Dărmăneşti.

„E o chestiune despre ce s-a întâmplat acolo. Şi a doua intervenţie în text a UDMR este legată de OUG care priveşte alegerea prin vot direct a preşedinţilor de consilii judeţene. Noi spunem că nu prin OUG se reglementează legislaţia electorală, nu este de acceptat să schimbi regulile prin OUG fără nicio dezbatere parlamentară. Contribuţiile noastre au fost acceptate de PNL şi de USR”, a afirmat Kelemen Hunor.

Partidele de opoziţie ar putea depune, miercuri, moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă, potrivit anunţului făcut de liderul PNL Ludovic Orban.