Așa este? Lucian Mindruta: „Limba romana nu e obligatorie pe teritoriul României” … Da, nu e obligatorie. E oficiala. E o diferență”:

(Last Updated On: June 13, 2019)

Lucian Mindruta explică diferența dintre „limba română obligatorie” și „limba română oficială”. Oficială nu înseamnă și obligatorie pentru minorități.  Doar că vor face mai mulți bani avocații, medicii care știu română și maghiară.

Lucian Mindruta a scris pe Facebook: „Vad ca ma citează naționaliștii obtuzi : “limba romana nu e obligatorie pe teritoriul României”. Da, nu e obligatorie. E oficiala. E o diferență: se folosește in relația cu statul si se preda in scoli.

Așa este? Lucian Mindruta: „Limba romana nu e obligatorie pe teritoriul României” ...  Da, nu e obligatorie. E oficiala. E o diferență”: 1

Dar nu ești pedepsit cu închisoarea daca nu reușești s-o înveți. Doar cu mai puține șanse in viata, de business si de prietenii.

Limba romana nu poate fi o pedeapsa pe care o administram minorităților. Ea trebuie făcuta iubita. Trebuie prețuita (apropo, cei mai mulți naționaliști sunt agramați). Trebuie sa fie un ideal la care lumea sa tinda, un instrument de a reusi in viata, tot asa cum engleza e in lume.

Nu putem forța minoritățile sa vorbească romana. Trebuie sa le determinam sa vrea.

Si asta nu se face decât printr-o Românie mai frumoasa si mai prospera.
Limba romana trebuie sa fie limba la care tinzi si pe care vrei sa o înveți, pentru ca e limba unor oameni toleranți si inteligenți.

Nu poți sa o impui spunând “bxxxgore, învață românește sau te trimit la Budapesta”!
Nu poți sa speri ca ungurii o vor învață doar ca sa te înțeleagă când ii înjuri!

E nedemn de moștenirea noastră. E împotriva tuturor valorilor pe care se poate clădi o tara moderna.
Dar am scris deja prea multe cuvinte si prea complicate pentru oamenii cu ochii injectați si ura in suflet…”