Viorica l-a bătut pe Dragnea?! Sebastian Lazaroiu: „De facto, Dăncilă a preluat PSD acum 15 minute. Iohannis a declarat că …”

(Last Updated On: May 22, 2019)

Viorica l-a bătut pe Dragnea?! Sebastian Lazaroiu: „De facto, Dăncilă a preluat PSD acum 15 minute. Iohannis a declarat că …”

Mai sunt câteva zile până când Liviu Dragnea poate primi o pedeapsă cu închisoarea iar situația în PSD este una explozivă. Cotat la doar 21% în sondaje, PSD nu ar mai avea motive să rămână la guvernare. Însă lucrurile sunt complicate în sensul: Opoziția dorește să ajungă la guvernare după alegerile parlamentare din 2020, dacă intră acum ar avea un Parlament dominat de PSD și aliați. Dragnea dorește să o schimbe pe Viorica ce nu mai răspunde la comenzi. Viorica dorește să rămână premierul României.
Peste toate, președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că nu va mai numi pe cineva de la PSD dacă Viorica va fi dată afară de Dragnea.

În aceste condiții, PSD dacă vrea să rămână la guvernare trebuie să țină cu Viorica și nu cu Dragnea. Dintr-o dată puterea a trecut la Viorica de la Dragnea. De văzut ce va face un om cu puțină minte cu atât de multă putere.

Viorica l-a bătut pe Dragnea?! Sebastian Lazaroiu: „De facto, Dăncilă a preluat PSD acum 15 minute. Iohannis a declarat că ...” 1

Sebastian Lazaroiu: „De facto, Dăncilă a preluat PSD acum 15 minute. Iohannis a declarat că nu va mai nominaliza un alt premier din partea PSD-ALDE. Consecința o înțelege chiar și cel mai belicos dintre activiști (Mitralieră sau Codrin).

Viorica poate obține chiar Luna de pe cer, deși s-ar putea mulțumi cu o candidatură la prezidențiale sau control total asupra executivului. În caz contrar, nu trebuie decât să spună ce-a zis azi: “eu nu mă agăț de funcția de premier…”.

Cuvintele astea sunt magice pentru pesediști și clientelă. Au efectul unei lovituri de topor între omoplați. Să pleci de la guvernare la jumătatea mandatului, pentru un pesedist, e echivalent cu a-ți dărui brațul drujbei. Dragnea n-a fost condamnat încă de instanță, dar e osândit deja la irelevanță”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că în cazul în care Liviu Dragnea va dori să îi retragă Vioricăi Dăncilă sprijinul politic pentru recentele manifestări în opoziție față de ordinele de partid, că ”PSD nu va mai primi încă o șansă de la el”. Șeful statului a spus, râzând, că nu ar mai nominaliza încă un premier din partea social-democraților și a lăudat-o pe Viorica Dăncilă pentru declarația privitoare la participarea la referendum, informează Digi 24.

Mirel Axinte: „Dăncilă vrea să rămâie premier până în decembrie 2020. Și va rămâne, dacă domnul Dragnea intră la pușcărie. Opoziția nu vrea la putere până după parlamentarele din 2020, pesediștii nu vor în opoziție, Dăncilă nu vrea acasă.

Bine, după încarcerarea domnului Dragnea în universul concentraționar memorialul durerii, în PSD va izbucni răzbelul pentru tron și tuturor taberelor le convine să stea Dăncilă la locul ei, peste tabere”.

Adriana Stoian: „Niciodată, în ultimii 30 de ani, liderul PSD n-a avut nevoie să fie apărat împotriva oamenilor. Să închidă un oraș, ca să fie sigur că nu ajunge nimeni la el.

Niciodată, în ăștia 30 de ani, premierul țării n-a fost huiduit în toate orașele în care s-a aflat și nici n-a avut nevoie să se ascundă de oameni în restaurante obscure sau printre blocuri.

Niciodată, în 30 de ani, elevii de liceu n-au protestat împotriva Guvernului și a partidului de la putere.
Nimeni n-a reușit să stârnească atâta ură și să provoace atâtea reacții asumate. Nici Iliescu și nici măcar Năstase.

Poate nu credeți în sondajele de dinainte de alegeri. Dar e bine să credeți în reacțiile oamenilor. Pentru că sunt autentice. Sunt de durere și frustrare, că alții ne-au vândut viitorul. Sunt cu lacrimi de dor pentru copiii plecați, pentru părinții plecați. Sunt cu amăreala că am ales greșit de mai multe ori până acum. Dar poate întoarcem roata de data asta. Cum ar fi?”