(Last Updated On: May 15, 2019)

Continuă jocurile politice la nivel înalt între Dragnea, Dăncilă și Iohannis privind remanierea Guvernului. Dragnea insistă o remaniere prin Parlament, astfel poate pune pe oricine ministru. Dăncilă se opune și spune că numirea o va face ea direct lui Iohannis, existând astfel șansele unui blocaj instituțional cum s-a întâmplat la refuzul Olguței Vasilescu.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri la Ploiești că nu își va schimba opțiunea față e restructurarea guvernului în Parlament, cerută de Liviu Dragnea, dar pe care a refuzat-o luna trecută, anunță G4Media. 

Viorica îl refuză iar pe Dragnea. Sebastian Lazaroiu: „Se ține tare Viorica. E drept că e campanie și Dragnea nu poate să urle la ea și nici să-și pună locotenenții să o intimideze în public. Dar e esențial să ...” 1

Întrebată de ziariști cum comentează declarația șefului PSD, care a spus că Dăncilă are ”un guvern șchiop” după ce președintele Iohannis a refuzat numirea a trei noi miniștri, premierul a declarat: ”Vom discuta acest lucru în CEX. Pentru mine acum e important să merg în mijlocul oamenilor, astfel încât guvernarea să se plieze pe cerințele oamenilor, să văd stadiul lucrărilor. Discuția va fi în CEX dar nu cred că o să-mi schimb opțiunea”.

Sebastian Lazaroiu: „Se ține tare Viorica. E drept că e campanie și Dragnea nu poate să urle la ea și nici să-și pună locotenenții să o intimideze în public. Dar e esențial să fie validat referendumul pe justiție de pe 26 mai.

O înjurăm pe Viorica, știm exact ce poate, însă trebuie să înțelegem că o ajutăm și pe ea să reziste după alegeri dacă votăm DA la Referendum. Dacă referendumul nu trece, Dragnea se va urca cu picioarele pe ea cu argumente și cred că va fi greu să nu cedeze”.