USR bate PSD? Anca Simina: „Sunt șanse mari ca USR-Plus să treacă pe locul al doilea înaintea PSD. Rezultatele de la ora 12.00 arată cam așa”:

(Last Updated On: May 27, 2019)

Partidul Social Democrat este aproape de a pierde locul doi la alegerile europarlamentare de ieri. Deși exit-poll-urile îi dădeau la egalitate cu PNL pe primul loc, după numărătoare PSD riscă să cadă pe trei.

Anca Simina a scris pe Facebook: „Sunt șanse mari ca USR-Plus să treacă pe locul al doilea înaintea PSD.

USR bate PSD? Anca Simina: „Sunt șanse mari ca USR-Plus să treacă pe locul al doilea înaintea PSD. Rezultatele de la ora 12.00 arată cam așa”: 1

După numărarea a 96% din voturi (inclusiv din diaspora unde au mai rămas de socotit 20%), rezultatele de la ora 12.00 arată cam așa:

PNL: 26,9%
PSD: 22,6%
USR-PLUS: 22,1%
Pro România: 6,4%
PMP: 5,7%
UDMR: 5,2%
ALDE : 4,1%

Mai sunt de numărat 300.000 de voturi.”

În urma acestui rezultat se discută tot mai mult despre dimisia Guvernului. Liderul PLUS, Dacian Cioloș, declară că Alianța 2020 nu va intra la guvernare dacă Guvernul Dăncilă va fi demis de Parlament printr-o moțiune de cenzură, ci va susține noul Cabinet în funcție de programul politic al acestuia, informează digi24.ro.

„Colegii de la USR au declarat că vor susține o moțiune de cenzură care să trimită acasă guvernul Dăncilă, iar apoi poziționarea pentru a susține un nou guvern va depinde de programul politic. Nu am înțeles de la colegii de la USR că intenționează să intre la guvernare, dar ar putea susține un nou guvern în condițiile în care programul politic ar include obiective pe care le avem și noi fixate pentru Alianța 2020 USR-PLUS.

Am spus despre alegeri anticipate după alegerile prezidențiale pentru că, din punct de vedere constituțional, din câte știu, nu mai putem convoca alegeri anticipate cu 6 luni înainte de alegerile prezidențiale. Am putea avea un guvern care să organizeze alegerile prezidențiale și imediat după prezidențiale trebuie să ne gândim la alegeri anticipate care din punctul nostru de vedere ar putea fi organizate în același timp cu alegerile locale. În felul acesta am scurta agonia în care se află în momentul de față România cu guvernul PSD-ALDE”, a spus Dacian Cioloș.