(Last Updated On: May 15, 2019)

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în judeţul Buzău, în apropiere de oraşul Nehoiu. Din nefericire, pilotul şi o a doua persoană aflată la bordul aparatului de zbor şi-au pierdut viaţa în urma impactului.

Avionul a decolat de la Ghimbav și trebuia să ajungă la Constanța. Cauza tragediei urmează să fie stabilită, dar e posibil ca vremea să fi fost un factor important, informează digi24.ro.

Un avion s-a prăbușit în Buzău. Două persoane au murit. Avionul a decolat de la Ghimbav 1

Atât Sorin Stoicescu, expert în aviație, cât și pilotul Mihai Șerban, spun că alte posibile cauze ar fi lipsa de combustibil sau o defecțiune tehnică.

Avionul este un model Technam T 2008, avion relativ nou, produs în Italia. Este un avion cu dublă comandă, cu lungime de 7 metri, iar anvergura este de 9 metri.

„În acest moment au fost găsite două victime decedate lângă epava acestui aparat de zbor de mici dimensiuni. În jurul orelor 15.35, la dispeceratul 112 s-a primit un apel de urgență de la un localnic care semnala posibilitatea ca acest avion să fi căzut într-o zonă greu accesibilă din apropierea orașului Nehoiu. La fața locului au plecat imediat numeroase echipe ale pompierilor, ambulanței, jandarmeriei, poliției, ajutați de localnici coordonați de primarul orașului Nehoiu. Nu s-a raportat niciun survol în zona respectivă, am contactat autoritățile aeronautice și nu era vorba de niciun zbor oficial în zonă,” a precizat Gabriel Cozma, purtător de cuvânt al prefecturii Buzău.

Avionul s-a prăbuşit în zona satului Valea Nehoiului, care aparţine de oraşul Nehoiu, accidentul având loc într-o zonă greu accesibilă.