(Last Updated On: May 14, 2019)

Cântăreţul Mihai Constantinescu, în vârstă de 73 de ani, este în moarte cerebrală după ce a suferit două stopuri cardio-respiratorii.

„Din păcate, se află în stare foarte gravă la Terapie Intensivă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El a fost internat ieri dimineaţă (13 mai – n.red.), a venit în UPU în stop cardiorespirator, a fost resuscitat, intubat, se află la Terapie Intensivă“, a precizat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, citată de adevarul.ro.

Surse medicale: Mihai Constantinescu se află în moarte cerebrală. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: „Din păcate, se află în stare foarte gravă la Terapie Intensivă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El a fost...” 1

Potrivit unor surse medicale citate de Libertatea, Mihai Constantinescu este în moarte cerebrală.

Moartea cerebrală este un proces ireversibil datorită absenţei circulaţiei cerebrale, urmată de procese ireversibile de necrozare a neuronilor. În mod normal, după ce s-a pus diagnosticul de moarte cerebrală, tratamentul şi terapia artificială pentru menţinerea bătăilor cordului nu au sens decât în cazul în care decedatul devine donator de organe.

Luni, 13 mai, Mihai Constantinescu a fost transportat de urgenţă la Spitalul Floreasca în stare gravă, după ce soţia lui l-a găsit în stare de inconştienţă. Din primele informaţii, artistul ar fi fost în stop cardio-respirator aproape 10 minute.

Medicii au reuşit să îl resusciteze după alte 20 de minute. Medicii de la Spitalul Floreasca spun că în timpul nopţii starea artistului s-a agravat şi a suferit un al doilea stop cardio-respirator şi hemoragie cerebrală.