Sorin Mindrutescu: „Am votat prima oara la 15 noiembrie 1987. In ziua revoltei de la Brasov. Ne-au dus cu arcanul dumninica la scoala, ne-am hahait, am votat ce trebuia, ca de ales ne era nimic, si plecat in parc cu fetele si baietii. Si a venit Decembrie 1989.Si atunci…”

(Last Updated On: May 17, 2019)

Românii sunt chemați la vot pe 26 mai pentru a alege dintre partidele pro-europene (PNL, Alianța USR Plus, PMP) și cele anti-europene (PSD, ALDE, UDMR).

Biroul Electoral Central (BEC) a acreditat CURS si Avangarde pentru efectuarea de sondaje de opinie la iesirea de la urne la alegerile europarlamentare din 26 mai, la nivel national, anunță ziare.com.

Sorin Mindrutescu: „Am votat prima oara la 15 noiembrie 1987. In ziua revoltei de la Brasov. Ne-au dus cu arcanul dumninica la scoala, ne-am hahait, am votat ce trebuia, ca de ales ne era nimic, si plecat in parc cu fetele si baietii. Si a venit Decembrie 1989.Si atunci...” 1

Sorin Mindrutescu: „Ma roaga Moise sa ii dau o inregistrare audio explicand de ce ies eu la vot.
Moise, mai bine iti scriu.

Am votat prima oara la 15 noiembrie 1987. In ziua revoltei de la Brasov. Ne-au dus cu arcanul dumninica la scoala, ne-am hahait, am votat ce trebuia, ca de ales ne era nimic, si plecat in parc cu fetele si baietii.
O zi misto petrecuta cu clasa in parc.
Stiam toti in ce minciuna uriasa traim. Votul nu avea nici o miza. Un fake.

Si a venit Decembrie 1989.
Si atunci s-a schimbat ceva. Pentru mine cel putin.
Lasa-l pe Ceausescu, mizeria si minciuna cu care se termina atunci. Altceva.

Era vorba de statutul de tanar. De student. De cum ne percepea lumea.
Noi eram eroii. Noi facusem Revolutia. Varsta noastra era certificatul nostru de buna purtare. Noi era bunii. Noi eram adevaratii. Noi era curatii.

Poate nu facusem nimic la Revolutie. Poate statusem in casa. Poate fusesem la Universitate sub gloante sau sub fusta mamei. Nu conta. Doar ca aveam varsta celor care avusesera curajul sa iasa, sa fie raniti si sa moara, prin simpatie, eram ca ei.
In ochii Romaniei noi eram mandatati de cei care nu mai erau. Si care aveau, pana ieri, varsta mea.

Am vazut copii ca mine morti. Si, fara sa ne intrebe nimeni, Romania ma facuse pe mine si generatia mea purtatorii lor de cuvant, ale viselor lor ucise la 20 de ani, ale zambetului cu care unii murisera ca sa scapam de cosmar. Si al familiilor lor care au ramas. Sa sufere si sa planga. Singure.
In cateva luni nu mai eram aia bunii ci drogatii din Piata Universitatii.
Dar asta e alt film.

Toti spun zilele astea ca ies la vot pentru viitor, pentru copii, pentru ca trebuie.
Asa e.
Moise, eu ies pentru cei care nu mai pot vota pentru ca au murit ca noi sa putem vota.
Si votul sa insemne ceva. Nu ca primul meu vot.

Mandatul lor nu expira”.