(Last Updated On: May 16, 2019)

CCR și Justiția pot schimba România în bine pe 20 mai. O serie de decizii corecte pot bloca dezastrul din justiție făcut de Guvern și Parlament.

Cea mai importantă decizie pare cea a CCR care trebuie să tranșeze sesizarea lui Florin Iordache privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor de 3 de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Se schimbă România? Ionela Arcanu: „20 mai- zi de foc in Justitie”. CCR , Liviu Dragnea, Radu Mazăre. Ziua în care România poate scăpa de asaltul asupra Justiției 1

Pe 10 aprilie, la primul termen în care Curtea a discutat sesizarea, șefa Înaltei Curți, Cristina Tarcea, a explicat că sesizarea deputatului PSD a fost făcută cu încălcarea voinţei Curţii Constituţionale, care, prin decizia numărul 538 din 2018, a statuat că atribuţiile constituţionale ale prim-ministrului, întemeiate pe ideea de reprezentare a Guvernului, nu pot fi delegate, anunță euractive.ro.

Jurnalista Ionela Arcanu: „20 mai- zi de foc in Justitie.
> CCR va discuta pe marginea conflictului sesizat de Florin Iordache pe tema completurilor nespecializate de trei judecatori de la ICCJ ( care au dat decizii, inclusiv in procesele lui Liviu Dragnea si Radu Mazare).

> CCR se pronunta pe sesizarea de neconstitutionalitate a PNL legata de Regulamentul Camerei Deputatilor in ceea ce priveste delegarea de atributii, dupa ce Iordache a cerut Curtii sa constate un conflict juridic intre Parlament si ICCJ.

> Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte ar putea termina procesul Angajarilor fictive, in care Liviu Dragnea a fost condamnare la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare.

> Radu Mazare este adus din Madagascar in Romania, unde il asteapta o condamnare la 9 ani de inchisoare”.