(Last Updated On: May 14, 2019)

Liderul UDMR Kelemen Hunor a explicat astăzi la Adevărul Live că USR va fi obligat după scorul de la europarlamentare să propună un candidat la prezidențiale. Dar nu va fi Dacian Cioloș, va fi Laura Codruța Kovesi.

Kelemen Hunor, citat de Adevarul: „Urmează alegerile prezidenţiale în iarnă … USR-ul va avea candidat, PNL-ul are deja candidat anunţat, la PSD-ALDE nu are dar dorinţa există. Şi cine intră în turul 2. Iohannis are prima şansă, dar cu cine? Tăriceanu? Dacă intră cu PSD-ul.

O Votezi? Kelemen Hunor : „Kovesi va candida din partea USR la prezidenţiale dacă nu va ajunge procuror-şef european. De doi ani se pregăteşte. Cioloş e sub Dragnea...” 1

Dar USR-ul va avea un candidat. Vine Kovesi? Va candida Kovesi dacă nu se duce procuror-şef european? Sigur că va candida. Că de doi ani de zile se pregăteşte, se construieşte imaginea lui Kovesi.

USR-ul trebuie să aibă un candidat, mai ales dacă scoate un rezultat bun la europarlamentare. E o logică elementară din punct de vedere politic. Cu cine să meargă ? Cu Dacian Cioloş. Dacian Cioloş e mult şi sub Dragnea. Ne aşteaptă şase-şapte luni extrem de interesante şi provocatoare. Sigur, Iohannis, cu 46-47% are prima şansă.

Vom vedea. Dacă ne uităm ce s-a întâmplat în Slovacia, ce se întâmplă în jur în foarte multe state, eu nu aş subaprecia şansele unui candidat surpriză. Fie că-i Kovesi sau altcineva”