(Last Updated On: May 17, 2019)

Ordonanţa de Urgenţă care modifică legea taximetriei a intrat în vigoare pe 16 mai. Ordonanţa nu va scoate din piaţă aplicaţiile Uber, Bolt şi Clever, dar şoferii care folosesc aceste aplicaţii vor putea fi amendaţi mult mai uşor şi riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a sfătuit joi pe șoferii UBER amendați de Poliția Rutieră să conteste sancțiunile în instanță.

Mircea Marian: „Bă fraților, e noaptea minții: miliția lui Carmen Dan amendează șoferii UBER, iar ministrul Transporturilor îi îndeamnă pe cei amendați să le conteste :)))” 1

„Eu îi sfătuiesc pe şoferii care au luat amenzi astăzi (joi, n.r.) să se ducă să conteste în instanţă. Şi eu am fost amendat de Poliţie şi m-am dus şi am contestat când am considerat că mi s-a făcut o nedreptate”, a declarat Răzvan Cuc, citat de stirileprotv.ro.

Mircea Marian a scris pe Facebook: „Bă fraților, e noaptea minții: miliția lui Carmen Dan amendează șoferii UBER, iar ministrul Transporturilor îi îndeamnă pe cei amendați să le conteste :)))
#CucuSiPupaza”.

Poliţiştii rutieri bucureşteni au sancţionat joi patru conducători auto care efectuau transport public de persoane contra cost în regim de închiriere, pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003.

Ordonanţa elimină sintagma “în mod repetat” din Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi. Concret, până acum, persoanele fizice sau juridice care efectuau în mod repetat transport public de persoane, contra cost, erau sancţionate cu amenzi de la 1.000 lei, la 5.000 lei. Însă, odată cu eliminarea acestei sitagme autorităţile nu vor fi nevoite să demonstreze că şoferii Uber, Bolt sau Clever transportă persoane în regim de taxi în mod repetat, este suficent să fie prinşi făcând asta o sigură dată pentru a fi amendaţi.