Meleșcanu lângă Dragnea? PNL a depus denunț penal la Parchetul General împotriva lui Teodor Meleșcanu pentru împiedicarea exercitării dreptului de vot al românilor din diaspora

Lucrurile se complică pentru ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, care a avut tupeul să spună că Iohannis a fost de vină pentru umilirea românilor la vot. Meleșcanu nu a avut onoarea să-și dea demisia astfel că s-a ales cu o plângere penală din partea liberalilor.

”Astăzi, președintele PNL diaspora, dl senator Viorel Badea, a depus la Parchetul general un denunț penal împotriva ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu. Ceea ce s-a întâmplat la alegerile din 26 mai este incalificabil și ministrul Meleșcanu trebuie să răspundă penal pentru fapta cu premeditare săvârșită de acesta și de toți cei cu responsabilități în organizarea alegerilor în secțiile de votare din străinătate, fapta cu premeditare de împiedicare a exercitării dreptului de vot al cetățenilor români.

Meleșcanu lângă Dragnea? PNL a depus denunț penal la Parchetul General împotriva lui Teodor Meleșcanu pentru împiedicarea exercitării dreptului de vot al românilor din diaspora 1

Este o faptă cu premeditare la care am asistat duminică, atunci când mii de cetățeni români, alungați din țară de această guvernare și de guvernările PSD din anii trecuți, români care și-au căutat un nivel de trai mai bun în alte țări și au vrut să schimbe România în bine, le-a fost interzis dreptul la vot într-un mod inimaginabil”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, într-o conferință de presă, potrivit G4Media. 

Dancă a subliniat că ceea ce a făcut Meleșcanu ”au fost abuzuri săvârșite cu premeditare, ceea ce constituie premisele unei infracțiuni penale care trebuie pedepsită”.

”În denunțul penal depus azi la Parchetul General sunt evidențiate aceste fapte care demonstrează intenția autorului, respectiv intenția ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, și probele în susținerea acestei acuzații”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, nu si-a pus problema demisiei niciun moment, in urma problemelor de la votul in diaspora si nu considera ca este corect ca pentru o problema in care a avut “niste sincope” sa renunte la proiectele mari, informează ziare.com.

“Niciun moment nu mi-am propus acest lucru (demisia – n.red.) . In calitatea mea de ministru de Externe, am niste obiective foarte importante. Sigur, si alegerile sunt unul din aceste obiective importante.

Nu am crezut ca este corect din partea mea ca pentru o anumita problema in care am avut niste sincope sa renunt la obiectivele mari pe care le am. Sigur, in cazul in care doamna prim-ministru, partidul meu vor dori sa ma inlocuiasca, voi fi intotdeauna gata sa-l ajut pe cel care va veni in locul meu”, a afirmat Teodor Melescanu.