(Last Updated On: May 12, 2019)

Astăzi este Ziua Internaţională a Asistentului Medical. 12 mai marchează ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, considerată fondatoarea acestei profesii, potrivit Rador. Ea a înfiinţat prima şcoală de asistente medicale la Spitalul St. Thomas din Londra, în 1860.

Medicul Florin Orțan: „Astazi, 12 mai, e ziua asistentului medical, nu stiu nimic despre asta….

In schimb, știu ca in urma cu 38 de ani, maestrul meu in cardiologie de pe vremea aia, prof. Cotoi, mi-a spus:” Uita-te la ele, o sa lucrezi toată viata cu ele, oricâtă știință vei acumula, fără ele rezultatul e nul. Sa nu încerci niciodată sa le dai ordine pe care tu nu le poți duce la bun sfârșit.”

Medicul Florin Orțan: „Astazi, 12 mai, e ziua asistentului medical..."Uita-te la ele, o sa lucrezi toată viata cu ele, oricâtă știință vei acumula, fără ele rezultatul e nul. Sa nu încerci niciodată sa le dai ordine pe care tu nu le poți duce la bun sfârșit." După asta am început sa învăț de la VOI, cum se ...” 1

După asta am început sa învăț de la VOI, cum se recoltează analize, cum se întoarce si se spala bolnavul in pat, pe urma am început sa invat empatie, adica cum e sa ingrijesti noaptea un strain cand acasa copilul tau are febra.
Multumesc frumos pentru tot ce m-ati invatat, dragele si dragii mei!!!”