(Last Updated On: May 12, 2019)

Ministerul Apararii Nationale a transmis un mesaj deosebit cu ocazia Zilei Tatălui. O tânără explică tatălui de ce a ales uniforma militară în locul rochițelor.

Ziua Tatălui este sărbătorită duminică, 12 mai, în România, a două duminică din luna mai devenind oficial sărbătoare dedicată tăticilor, conform Legii 319/2009 privind instituirea Zilei Mamei și a Zilei Tatălui, potrivit Libertatea.

Ministerul Apararii Nationale: „Tată, știu ce simți când mă vezi așa.
Știu că ți-ar fi plăcut să mă vezi în rochiță și cu părul lung pe spate, ”ca o prințesă din poveste, prințesa lui tata”, cum îmi ziceai când eram mică.

MAPN: „Tată, știu ce simți când mă vezi așa.Știu că ți-ar fi plăcut să mă vezi în rochiță și cu părul lung pe spate, ”ca o prințesă din poveste, prințesa lui tata”, cum îmi ziceai când eram mică. Dar eu ...” 1

Dar eu nu sunt așa, îmbrac uniforma militară și aceiași bocanci în fiecare zi, îmi prind părul cât mai strâns și îl bag sub cască, mă colorez pe față și suntem toți la fel.

Fata lui tata a crescut… poartă o armă în mâini, doarme în corturi și face instrucție ca un bărbat! Nu mi-e ușor dar trebuie să le arăt că pot, tată, trebuie să fiu puternică ca ei!

Știu că ți-e greu să mă vezi atât de serioasă, într-o lume kaki. Nu mai râd atât de des dar nici nu mai plâng. M-am maturizat. Vorbești cu toți despre mine cu mândrie dar ai sufletul strâns pentru că nu poți fi liniștit. Nu sunt ca celelalte fete și te întrebi cât a mai rămas din feminitatea mea. Nu sunt o prințesă, tati, dar sunt o luptătoare!

Știu ce simți când mă vezi așa dar promit că sunt bine!

***
Astăzi este Ziua Tatălui ❤️
Da, există ziua tatălui. Ea a fost sărbătorită oficial, pentru prima dată în România, în data de 9 mai 2010. Nu este o dată fixă, ea se sărbătorește în a doua duminică a lunii mai.
Tatăl este modelul copiilor săi.
Felul în care el se comportă astăzi reflectă societatea de mâine”.