Liviu Dragnea în faza de negare. Nu crede că poate ajunge la închisoare luni seara. Îl votezi președintele României dacă va fi la pușcărie?

(Last Updated On: May 21, 2019)

Liviu Dragnea a surprins astăzi când a anunțat că Duminică seara se va decide dacă va candida la alegerile prezidențiale. O lovitură pentru aliatul său, Călin Popescu Tăriceanu care dorește să candideze susținut de PSD.
Dragnea ignoră faptul că luni seara ar putea ajunge la închisoare, după sentința judecătorilor. Sau poate chiar contează pe o candidatură din închisoare, ca un martir pentru electoratul său.

Din păcate pentru el, din fericire pentru noi, Dragnea este rupt de realitate. Sondajele îl dau ca având doar 6% din preferințele electoratului. Nici oamenii lui din PSD nu vor să-l voteze.

Liviu Dragnea în faza de negare. Nu crede că poate ajunge la închisoare luni seara. Îl votezi președintele României dacă va fi la pușcărie? 1

Mona Dîrțu: „Dragnea anunță dacă va candida la prezidențiale duminică. Să vedem, deci, cum e cotat în ultimele sondaje IMAS/EuropaFM:

▪ dec. 2018: 6,4%
▪ ian 2019: 6,9%
▪ febr. 2019: 6,0%
▪ mart. 2019: 8,0%

Să vedem cum e cotat – tot de IMAS – și partenerul lui de alianță, Călin Popescu Tăriceanu:

▪ dec. 2018: 15,5%
▪ ian 2019: 17,8%
▪ febr. 2019: 18%
▪ mart. 2019: 16,1%

Și să vedem și cum e cotat predecesorul lui Dragnea la șefia PSD, Victor Ponta:

▪ dec. 2018: 15,2%
▪ ian 2019: 15,3%
▪ febr. 2019: 15%
▪ mart. 2019: 12,4%

Dar toate astea le știe și Dragnea, desigur”.

Jurnalistul CT Popescu, despre candidatura lui Dragnea, la Digi 24: „Dragnea scontează pe un rezultat convenabil pentru el, peste 30%, și pentru asta speră în ajutorul Autorității Electorale Permanente, care a demonstrat cât de devotată îi este atunci când a încercat în ultima clipă să mărească cvorumul pentru referendum și să îl împiedice pe Klaus Iohannis să facă campanie pentru referendum. Nu că ar fi făcut prea multă campanie de felul acesta domnul Iohannis”.

„Apoi, se bazează pe ajutorul Ministerului Afacerilor Interne, condus de Carmen Dan, care demonstrat cât de devotată îi este domnului Dragnea pe 10 august, anul trecut, în Piața Victoriei, a demonstrat-o la Topoloveni, când i-a ridicat pe cei 11 oameni care protestau pașnic împotriva PSD și cu ocazia parolării orașului Târgoviște, ca să nu-l deranjeze nimeni pe domnul Dragnea.

Deci ne putem aștepta la orice din partea MAI. Vor avea de dus o luptă dură voluntarii, observatorii, cei de la celelalte partide pentru ca aceste alegeri să se desfășoare corect. Cea mai eficientă modalitate pentru a preveni frauda este prezența masivă la vot”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Dan Turturică: Tăriceanu: ”Duminică, după alegeri, vom decide cu PSD și sper să luăm cea mai bună decizie pentru România, adică să avem un candidat care să fie capabil să-l înfrângă pe actualul președinte.”

Chiar duminică vrea ca PSD să-l desemneze pe el candidat la președinție. Oare de ce atâta grabă? Duminică la 9 vom avea doar exit poll-urile. La cât ar vrea să îl prezinte Dragnea drept candidatul comun PSD-ALDE pentru Cotroceni? La 23.20? De ce nu luni, sau marți, după ce se vor ști rezultatele finale?
Sau știe Tăriceanu ceva despre sentința de luni de la Înalta Curte în dosarul lui Dragnea și îi este teamă că de luni după-amiazaă va trebui să reia de la capăt negocierile, cu noii jupâni ai PSD?

Sau poate vrea să-i facă duminică seara o propunere de nerefuzat lui Dragnea? Mă anunți acum și îți promit că dacă ies președinte te grațiez, pe motiv de condamnare politică.

I-a cam crescut pulsul lui Tăriceanu. Dacă o încasează Dragnea, nu cumva îi vine și lui rândul? După ce s-a întâmplat în Austria, pare că se cam adună nori negri la orizont pentru coloana a cincea, ruso-maghiară.