(Last Updated On: May 14, 2019)

Liviu Dragnea este la un pas să fie dat afară din Parlament și să rămână fără imunitate! PNL a sesizat CCR pentru invalidarea mandatului de deputat deoarece a fost condamnat pentru infracțiuni privind procesul electoral.

Liberalii au depus marți la Curtea Constituțională (CCR) o solicitare de invalidare a mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea, argumentând că accederea în Parlament a liderului PSD s-a făcut cu încălcarea Regulamentului camerei Deputaților, potrivit căruia poate fi invalidată alegerea în funcția de deputat a unei persoane condamnate pentru infracțiuni legate de procesul electoral. PNL subliniază că Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, pe 22 aprilie 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul ‘Referendumul’, informează G4Media.

Liviu Dragnea dat afară din Parlament și rămâne fără imunitate?! PNL cere Curții Constituționale să invalideze mandatul de deputat. Vezi motivul 1

Dispozițiile art.7 alin.(3) din Regulamentul Camerei Deputaților sunt imperative, mai atrag atenția liberalii:

„(3) Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat în cazul în care constată încălcarea prevederilor legale privind condiţiile de eligibilitate şi în cazul în care există o hotărâre judecătorească de condamnare, rămasă definitivă, privind săvârşirea de către respectivul deputat a unor infracţiuni legate de derularea procesului electoral.”

”Domnul Nicolae-Liviu Dragnea a fost condamnat pentru săvârșirea unei infracțiuni prevăzute de art.13 din Legea nr.78/2000 „în derularea procesului electoral” al referendumului organizat pentru demiterea Președintelui României, la data de 29 iulie 2012, fiindu-i interzis exercițiul drepturilor electorale pentru o perioadă de 4 ani, prin sentința penală nr.341 din 15 mai 2015, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală în dosarul nr.4862/1/2013 (…) Sentința penală a fost modificată, în calea apelului, prin majorarea pedepsei principale și menținerea pedepselor accesorii, conform deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție pronunțată în dosarul nr.114/2016”, mai menționează PNL în solicitarea transmisă CCR.