Jurnalistul Liviu Avram: „Prezența liderilor USR-PLUS la Antena 3 n-a fost o idee rea, ci doar inutilă. Nimeni – mai ales un om decent – nu poate face față unui asemenea format, decât cu titlu de excepție cum a fost …”

Jurnalistul Liviu Avram apreciază faptul că liderii USRR și Plus nu vor mai merge la emisiunile Antena 3.

Jurnalistul Liviu Avram: „Prezența liderilor USR-PLUS la Antena 3 n-a fost o idee rea, ci doar inutilă. Totuși, ea merita încercată, măcar pentru a ajunge la concluzia asta. Și la alte câteva concluzii:

– Gâdea e zero barat la dezbateri contradictorii în format 1-la-1. Antecedendele deja s-au adunat, cu invitați de tipologii dintre cele mai diverse: MRU, Crin Antonescu, Dacian Cioloș și, acum, Dan Barna. Cred că l-ar învinge până și Iohannis. Gâdea e foarte bun, imbatabil chiar, doar în dezbateri 1-la-1 în format „limbă de catifea”.

Jurnalistul Liviu Avram: „Prezența liderilor USR-PLUS la Antena 3 n-a fost o idee rea, ci doar inutilă. Nimeni – mai ales un om decent - nu poate face față unui asemenea format, decât cu titlu de excepție cum a fost ...” 1

– Ca urmare, Gâdea e mort fără să aibă în preajmă, drept cârje, …. urlătoare – și el știe asta. Și atunci mimează echidistanța, dar pune într-o parte un singur invitat, iar în cealaltă parte mai multe personaje din menajeria postului, precum Ciuvică, Badea, Șerban Nicolae și alții.

– Nimeni – mai ales un om decent – nu poate face față unui asemenea format, decât cu titlu de excepție (cum a fost Cristian Seidler), mai ales când sunt puse în joc și trucuri tehnice, precum volumul microfonului sau unghiul de filmare. Prin urmare, nu-i acuzați pe Stelian Ion sau Dragoș Pâslaru pentru prestația lor.

– Aș admite argumentul că ăsta e formatul postului, iar fiecare post are libertatea să-și aleagă formatele, cu o singură condiție: să-l fi supus aceluiași format măcar o dată, o singură dată, și pe Liviu Dragnea. (Sau pe alții, când erau la putere alături de Antena 3).

– Decizia USR-PLUS de a boicota de acum înainte Antena 3 nu cred că îi aduce vreun prejudiciu electoral. În ultimă instanță, PSD a înregistrat un dezastru electoral în pofida ajutorului dat de Antena 3, iar USR-PLUS a întregistrat un rezultat foarte bun nu doar fără ajutorul, ci chiar în pofida Antenei 3.

– Acest tip de emisiune nu e presă, ci un deghizament: e luptă politică pură, purtată cu instrumente furate de la presă. Nu e ca și cum „aflăm lucruri și apoi le combatem”, ci „combatem ceea ce urmează să aflăm”. De fapt, de aici trebuie pornit: Antena 3 nu e decât unul dintre instrumentele din arsenalul politic al PSD și cu asta basta”.