(Foto) Viață de român la vot în Diaspora. Ciprian Mihali: „Mâncăm ce apucăm, magazinele din preajma ambasadei s-au golit, oamenii împart cu cei din preajma lor apă, fructe, biscuiți. Picioarele ne ustură îngrozitor, dar nu ne lăsăm. Doar bateriile la telefon cedează. Oamenii aceștia …”

(Last Updated On: May 26, 2019)

Viață grea pentru românii din Diaspora care au vrut să voteze. Au fost din nou umiliți de Guvernul României pentru un vot democratic.

Prezență uriașă la alegerile europarlamentare, până la ora 18:00 reușind să voteze peste 39,01% dintre românii cu drept de vot din țară, adică peste 7,1 milioane de alegători. Diferența față de alegerile parlamentare din 2016 este de cinci procente în plus și este aproape identică cu cea de la localele din același an, când în final au ieșit la urne 48,43% dintre români, anunță G4Media.

Ciprian Mihali, Bruxelles: „Mâncăm ce apucăm, magazinele din preajma ambasadei s-au golit, oamenii împart cu cei din preajma lor apă, fructe, biscuiți. Picioarele ne ustură îngrozitor, dar nu ne lăsăm. Doar bateriile la telefon cedează.

(Foto) Viață de român la vot în Diaspora. Ciprian Mihali: „Mâncăm ce apucăm, magazinele din preajma ambasadei s-au golit, oamenii împart cu cei din preajma lor apă, fructe, biscuiți. Picioarele ne ustură îngrozitor, dar nu ne lăsăm. Doar bateriile la telefon cedează. Oamenii aceștia ...” 1

Oamenii aceștia extraordinari și generoși nu pot fi înfrânți de minciunile voastre, Liviule, Veorico, Carmen, Mele! Țineți minte și plecați cât mai repede, că nu aveți nicio șansă în fața acestei forțe a solidarității și îndârjirii”.

Tudor Giurgiu: „Atunci cind ai milioane de oameni in diaspora si, constient, îti bati joc de ei la fiecare rundã de alegeri, îi lasi în ploaie, la cozi, rezultatul nu poate fi decît unul singur. Pierzi si te faci de rahat. Si dispari. Astept sã vãd ziua cînd un partid sau o aliantã politicã va schimba din timp modul de organizare a alegerilor si va arãta putin respect celor multi care au plecat, în primul rînd. Altfel, mã duc sã votez si sã iau un prosecco pentru desearã”.

Rares Bogdan: „Priviți ce e la Viena! Art. 385 Cod penal: Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”.
(Foto) Viață de român la vot în Diaspora. Ciprian Mihali: „Mâncăm ce apucăm, magazinele din preajma ambasadei s-au golit, oamenii împart cu cei din preajma lor apă, fructe, biscuiți. Picioarele ne ustură îngrozitor, dar nu ne lăsăm. Doar bateriile la telefon cedează. Oamenii aceștia ...” 2

Lisa Canaud, pe grupul Diaspora Europeană: „Buna seara tuturor din Franta. Dupa 4 ore de stat la coada in sectia de votare nr 100, din Rennes…Eu si fiul meu am reusit sa votam. #NUCEDAM. Acum trebuie sa fac iar 250 km pt à ma intoarce acasa. Nu e bai…mi-am facut datoria😘😍!”
(Foto) Viață de român la vot în Diaspora. Ciprian Mihali: „Mâncăm ce apucăm, magazinele din preajma ambasadei s-au golit, oamenii împart cu cei din preajma lor apă, fructe, biscuiți. Picioarele ne ustură îngrozitor, dar nu ne lăsăm. Doar bateriile la telefon cedează. Oamenii aceștia ...” 3

Natalie Ester: „Românii dau azi o lecție întregii lumi. Europa, ne vezi?”
(Foto) Viață de român la vot în Diaspora. Ciprian Mihali: „Mâncăm ce apucăm, magazinele din preajma ambasadei s-au golit, oamenii împart cu cei din preajma lor apă, fructe, biscuiți. Picioarele ne ustură îngrozitor, dar nu ne lăsăm. Doar bateriile la telefon cedează. Oamenii aceștia ...” 4
Revenim cu detalii!