FELICITĂRI! Simona Halep este în finală la Madrid! Cu cine va juca pentru a ajunge din nou numărul 1 mondial

(Last Updated On: May 10, 2019)

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) s-a calificat în finala turneului Premier Mandatory de la Madrid, după ce a învins-o pe elvețianca Belinda Bencic (22 de ani, 18 WTA), scor 6-2, 6-7(2), 6-0.

Primul set a fost dominat de serviciul Simonei Halep. Românca a terminat cu un procentaj de 69% al punctelor câștigate cu primul serviciu, față de doar 33% al elvețiencei. Simo încheia setul după doar 29 de minute și începea perfect și setul secund, cu un break la zero.

FELICITĂRI! Simona Halep este în finală la Madrid! Cu cine va juca pentru a ajunge din nou numărul 1 mondial 1

Bencic și-a ridicat nivelul, a redus numărul erorilor neforțate, a pus mai des primul serviciu în teren și s-a desprins la 3-1. Simona a reușit rebreak-ul, apoi s-a mers cap la cap până în tie-break, unul dominat autoritar de
elvețiancă.

Simona a turat motoarele în setul trei. Greșelile neforțate au dispărut din jocul lui Halep, iar serviciul i-a oferit puncte ușoare, game-ul de 3-0 fiind și cel mai scurt al partidei, informează gsp.ro.

Halep va juca în finală câștigătoarea dintre americanca Sloane Stephens (8 WTA) și olandeza Kiki Bertens (7 WTA). Înfruntarea dintre cele două este astăzi, de la 21:00.

Ca să redevină lider mondial, Simona Halep are de îndeplinit o singură condiție: să se impună la Madrid.