FELICITĂRI! O româncă, arbitrul anului în Danemarca. „Mulțumesc Federației Române de Baschet și foștilor mei colegi pentru că am devenit arbitrul care sunt astăzi”

(Last Updated On: May 17, 2019)

Andrada Csender, o brașoveancă stabilită de câteva luni în Danemarca, a fost desemnată arbitrul anului în baschetul din această țară.

„Mulțumesc Federației Române de Baschet și foștilor mei colegi pentru că am devenit arbitrul care sunt astăzi”, a transmis românca, ciată de radiotimișoara.ro.

FELICITĂRI! O româncă, arbitrul anului în Danemarca. „Mulțumesc Federației Române de Baschet și foștilor mei colegi pentru că am devenit arbitrul care sunt astăzi” 1

Născută la 10 noiembrie 1984, la Brașov, Andrada a obținut licența FIBA de arbitru internațional în 2012. Ca jucătoare a fost componentă a lotului național de junioare în campania de calificare la Euro 2002, colegă de echipă cu Annemarie Părău.

La nivel de senioare, a obținut titlul de vicecampioană națională cu Univeristatea Cluj, în 2003, dar a jucat și pentru Danzio Timișoara, la finalul deceniului trecut.

Cele mai importante competiții la care Andrada a fost prezentă ca arbitru sunt turneele finale ale Campionatului European de baschet feminin din 2015 și 2017, trei turnee F4 ale Euroligii feminine, Supercupa FIBA, dar și o mulțime de meciuri internaționale masculine și feminine, de seniori și de juniori.