FELICITĂRI! El e Flavius și a învățat pe câmp, în timp ce stătea cu vitele la păscut. A fost admis la Academia Forțelor Aeriene cu nota maximă

(Last Updated On: January 17, 2020)

Flavius Toarga, un băiat modest, născut la țară într-o familie cu posibilități materiale reduse, a fost admis la Academia Fortelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov cu cea mai mare de la secția de controlor trafic aerian din Academie.

Flavius a făcut primele clase în satul natal, satul Mărășești, din Baia de Aramă. A mers apoi la liceu, la Colegiul National Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, unde a terminat șef de promoție.

FELICITĂRI! El e Flavius și a învățat pe câmp, în timp ce stătea cu vitele la păscut. A fost admis la Academia Forțelor Aeriene cu nota maximă 1

Băiatul, provenit dintr-o familie cu posibilități financiare modeste, mergea cu vitele la păscut și își lua cu el cărțile, după care învăța ore în șir.

Flavius a fost felicitat chiar de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, imediat ce au apărut rezultatele admiterii. A luat nota 10 la examen și a avut media finală 9.99, cea mai mare de la secția de controlor trafic aerian din Academie.

„De fiecare dată când pleacă la școală, suferim că părinți. Aici mergea cu vitele, cu cartea în mâna. Îl trimiteam cu vitele, pe aici, pe aproape și își lua și cartea cu el”, a povestit mama lui Flavius, Maria Toader, citată de a1.ro.

Acum, Flavius e mândru, dar spune că nu se aștepta să obțină cea mai mare notă. E fericit că a intrat la Academie și că va deveni controlor de trafic aerian.

„În mare parte am învățat singur, dar am primit și ajutor de la un domn profesor, m-a sprijinit. Sincer, nu mă așteptăm să am cea mai mare notă, dar mă așteptăm, oarecum să întru, pentru că m-am pregătit pe tot parcursul anului pentru admitere.

Visul meu este să ajung un controlor foarte bun, să fiu printre cei mai buni. Este și o responsabilitate foarte mare, este vorba despre viață oamenilor, dar eu sper să fie bine și o să mă descurc, pentru că dacă îți dorești un lucru, cu siguranță vei fi bun.”, a spus Flavius Toarga