Elena Stancu: „Ne-au dat afară din țară!”…38.000 de români trăiesc în provincia Castellón din Spania ne-au spus că au plecat din cauza sărăciei, din cauză că nu și-au găsit de muncă, din cauza corupției, din cauză că „n-aveau posibilități”. Unii ne-au strigat furioși „Ne-au dat afară din țară”, alții ne-au spus cu tristețe că …”

(Last Updated On: May 20, 2019)

Mitingul PSD de duminică a închis orașul Târgoviște. Echipaje de poliție au făcut filtre la intrările în oraș, pe unde au putut trece doar autocarele și mașinile cu simpatizanți PSD.

Un medic a povestit pe Facebook că, după 24 de ore de gardă la Unitatea de Primiri Urgențe din Titu, nu i-a fost permis de către agenții de poliție să meargă spre casă cu mașina personală.

Elena Stancu: „Ne-au dat afară din țară!”...38.000 de români trăiesc în provincia Castellón din Spania ne-au spus că au plecat din cauza sărăciei, din cauză că nu și-au găsit de muncă, din cauza corupției, din cauză că „n-aveau posibilități”. Unii ne-au strigat furioși „Ne-au dat afară din țară”, alții ne-au spus cu tristețe că ...” 1

Poliţia Locală Târgovişte a anunțat că, duminică, între orele 10.00 – 16.00, vor fi închise circulaţiei auto 14 străzi din municipiu, în contextul mitingului electoral al PSD, informează republica.ro.

Elena Stancu a scris pe Facebook: „38.000 de români trăiesc în provincia Castellón din Spania, iar cei mai mulți dintre ei sunt din Târgoviște și din localitățile din împrejurimi. „Sate întregi din Dâmbovița s-au mutat aici“, ne-au spus românii pe care i-am întâlnit în Castellón, care s-au chemat unii pe alții în Spania, și-au adus copiii și părinții. Politicienii spanioli au numit asta „efecto llamada“.

Pentru că în Castellón de la Plana sunt atât de mulți români din Târgoviște, cele două orașe s-au înfrățit.

Românii pe care i-am întâlnit în cele 46 de zile în care am stat la Castellón ne-au spus că au plecat din cauza sărăciei, din cauză că nu și-au găsit de muncă, din cauza corupției, din cauză că „n-aveau posibilități”. Unii ne-au strigat furioși „Ne-au dat afară din țară”, alții ne-au spus cu tristețe că, deși și-au construit case în România, nu mai vor să se întoarcă după ce au văzut asaltul politicienilor români asupra Justiției.

Ce a făcut astăzi PSD-ul la Târgoviște e un imens tupeu și o sfidare la adresa miilor de târgovișteni care trăiesc în Spania și la adresa familiilor care suferă de dorul lor.”