Dragnea la Pușcărie. Prima reacție din vârful PSD după condamnare. Ce urmează în partid și la guvernare

(Last Updated On: May 27, 2019)

Liviu Dragnea trebuie să se predea la Poliție după ce a fost condamnat la pușcărie de judecătorii de la Înalta Curte și Justiție.

Președintele grupului PSD din Senat, Șerban Nicolae, a declarat luni, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, după condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare a liderului formațiunii, că din punct de vedere statutar, atribuțiile lui Liviu Dragnea le preia Viorica Dăncilă, președintele executiv, că cea mai mare greșeală a partidului ar fi să înceapă canibalizarea internă și a apreciat că PSD trebuie să rămână la guvernare:

Dragnea la Pușcărie. Prima reacție  din vârful PSD după condamnare. Ce urmează în partid și la guvernare 1

– Ce urmează pentru PSD?

– Cu siguranta, un interimat, dupa care urmeaza sa ne reorganizam, dar nu cred ca e vreo noutate ce-ar trebui sa urmeze. Banuiesc ca daca ii intrebam pe adversarii nostri politic, ar trebui sa urmeze un haos la PSD si canibalizare, dar eu cred ca se insala.

– PSD sa ramana la guvernare sau sa se retraga?

– Categoric sa ramana la guvernare, angajamentul nostru fata de electorat si votul pe care l-am primit ne obliga sa ne ducem mai departe programul asa cum ne-am angajat, avem obligatii pana ne terminam guvernarea

– Statutar vorbind, cine preia conducerea PSD in aceasta situatie?

– Presedintele executiv preia atributiile presedintelui, dar cel mai probabil ca ne vom intruni cat se poate de repede pentru a lua o decizie si a stabili un parcurs.

– Care este cea mai mare capcana acum pentru PSD?

– Ideea de a porni o goana dupa functii in interiorul partidului. Cel mai important lucru este sa ne solidarizam, sa strangem randurile. Cea mai mare greseala ar fi sa incepem sa reasezam puterea in interiorul PSD-ului.

Sebastian Lazaroiu: „Nu mă încearcă nicio bucurie, la fel ca și în cazul altora înaintea lui. Îmi pare rău pentru necazul care i se întâmplă.

Dar îi garantez că peste două zile va fi într-o companie mai selectă decît ar fi fost dacă era achitat. Adică cu hienele alea din CEX care acum îl mușcă din toate părțile”.