(Last Updated On: May 15, 2019)

De joi, Uber și alte companii de carsharing din România vor fi interzise grație unei Oronanțe de Urgență dată de Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă. Urmează ca Viorica să dea o Ordonanță și pentru interzicerea taxiurilor în favoarea trăsurilor, doar ei au fost primii care au făcut transport.

Serviciile de transport alternativ Uber și Bolt ar putea dispărea începând de joi, 16 mai, după ce va intra în vigoare o modificare a Legii Taximetriei care va bloca ieșirea șoferilor pe trasee, anunță Libertatea.

Mirel Valentin Axinte: „N-am mașină (am permis, dar mi-a expirat și nu vreau să-l reînnoiesc). Nu vreau să-mi iau mașină. Nu-mi plac mașinile și nu-mi place să conduc. Mașina mi se pare o cheltuială și un stres mult peste mână.

De joi, carsharingul interzis în România!  Mirel Axinte: „N-am mașină (am permis, dar mi-a expirat și nu vreau să-l reînnoiesc). Nu vreau să-mi iau mașină. Nu-mi plac mașinile și nu-mi place să conduc... Nu am ce face zilnic cu mașina, îmi place mai mult cu ...” 1

Nu am ce face zilnic cu mașina, îmi place mai mult cu metroul sau pe jos. E mai nasol în vacanțe, dar nu are rost să-ți iei mașină doar pentru vacanțe. Pentru mine carsharingul era ideal. Când mă grăbeam undeva și n-aveam timp de mers pe jos sau metrou, pac, aplicația și gata.

De exemplu, când mergeam în Rahova la veterinar (Speed Vet – foarte buni, atât de buni încât traversăm Bucureștiul pentru ei), că nu poți să cari fetele pe transport în comun, pe metrou și apoi încă enșpe stații cu tramvaiul 32.

Iar să duci pisici cu taxiul din Colentina în Rahova, e crimă. Dacă te ia vreun taximetrist. Țin minte că trebuia să merg odată cu maică mea din Romană în Floreasca, la spital, și taximetristul a cerut 30 de lei. Acum vreo 15 ani.

Acum, cu Bolt/Uber, am făcut mai multe drumuri Colentina-Romană-Spitalul Cantacuzino și m-a costat cam 13-14 lei de drum. Și a mai stat omul s-o asculte și pe maică mea la concurență cu Waze-ul: Nu pe acolo! Aici la stânga și apoi la dreapta! Aici, aici stânga!

Ce vreau să spun e că pentru mine poziționarea politică față de libertatea carsharing-ului e decisivă.

PS. De joi intră în vigoare ordonanța taximetriei și s-a cam terminat cu carsharingul. Ordonanța a dat-o guvernul PSD-ALDE”.