De ce s-ar fi certat Dragnea și Viorica. Bogdan Chirieac: „Ruptura dintre Dăncilă şi Dragnea, evidentă …Pe vremuri, se putea numi trădare. În cazul doamnei Dăncilă este o …”

(Last Updated On: May 22, 2019)

Cu câteva zile înainte de alegeri și sentința care-l poate trimite pe Dragnea la pușcărie, Viorica dă semne tot mai puternice de independență. Știe că Liviu Dragnea vrea să o dea jos dar se bazează pe ce a spus Klaus Iohannis: nu va mai pune premier de la PSD.

Bogdan Chirieac la Antena 3, citat de DCNews: „Este, dacă vreţi, o ruptură vizibilă în acest moment între doamna Dăncilă şi partid. Şi declaraţia aceasta care face un deserviciu partidului, nu fiindcă referendumul ar avea cea mai mică importanţă, ci pentru că este un referendum făcut exclusiv pentru alegerile prezidenţiale, pentru candidatura domnului preşedinte Klaus Iohannis.

De ce s-ar fi certat Dragnea și Viorica. Bogdan Chirieac: „Ruptura dintre Dăncilă şi Dragnea, evidentă ...Pe vremuri, se putea numi trădare. În cazul doamnei Dăncilă este o ...” 1

Prin faptul că doamna Dăncilă spune da, eu merg la referendum, nu că ar urma-o foarte multe persoane, îşi sprijină contracandidatul politic al propriului partid. Pe vremuri, se putea numi trădare. În cazul doamnei Dăncilă este o inadvertență gravă între dânsa şi politica propriului partid”.

Analistul politic Bogdan Chirieac a menţionat şi câteva motive care ar fi putut duce la această ruptură din interiorul PSD.

“Cred că ruptura s-a produs atunci când voci din exteriorul ţării în special i-au spus doamnei Dăncilă că din acest moment este un lider mondial. În definitiv e o doamnă, cu un CV impresionant. Dar în acelaşi timp se pare că i s-a sugerat cumva să se dezlipească cumva de partidul care a pus-o în funcţie. Cred că întârzierea importantă pe legile justiţiei, modificările la codurile penale, cred că toate lucrurile, poate şi o lipsă de comunicare între doamna premier şi preşedintele PSD, duc la această ruptură”, a comentat Chirieac.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă ar trebui să se teamă pentru funcţie, Bogdan Chirieac a declarat că PSD nu mai poate schimbat un nou premier fără să rişte pierderea guvernării.

“Nu este posibil în actualul context politic, fiindcă aşa cum Traian Băsescu a încălcat Constituţia în 2009, când a refuzat să numească un premier al coaliţiei majoritare PSD-PNL-UDMR, insistând cu numirea lui Boc ca premier, aşa va face şi Klaus Iohannis şi nu va mai numi un nou premier PSD. Viorica Dăncilă şi PSD sunt condamnaţi să rămână în această postură. PSD nu îşi va permite să piardă guvernarea”, a conchis Chirieac.