(Last Updated On: May 14, 2019)

Răducu Mazăre, fiul lui Radu Mazăre, a dezvăluit, pentru Observator, detalii în privinţa arestării tatălui său şi a evoluţiei cazului.

Fiul lui Radu Mazăre merge să-şi viziteze tatăl în arest, îi duce de mâncare şi spune că tatăl său doarme pe o saltea din burete şi foloseşte o baie comună, însă nu doreşte să se victimizeze în privinţa condiţiilor din arest.

Dacă era în România.... Fiul lui Radu Mazăre: „Doarme pe o saltea de burete ...se duce la o baie comună cu restul ... într-adevăr, este uimit şi îmi zice ...” 1

“Eu sunt aici în Antananarivo, îl vizitez pe tata în fiecare zi, îi duc de mâncare. Sigur, acum nu trebuie să-l victimizăm pentru că nici el nu vrea treaba asta, doarme pe o saltea de burete, se duce la o baie comună cu restul, dar este ok şi moral şi fizic. Într-adevăr, este uimit şi îmi zice de multe ori treaba asta, că este uimit de bunătatea şi căldura sufletească a oamenilor pe care nu a mai întâlnit-o în România de mult timp. Îmi dă exemple, de la simplu muncitor, până la poliţist.

Cu toţii dau o dovadă extraordinară de bunătate şi căldură sufletească. Sentinţa în cazul dosarului retrocedărilor l-a lăsat fără cuvinte, pentru că nu înţelege cum expertiza judiciară dată de Instanţa de Fond, în care el este găsit nevinovat este complet ignorată de către Apelul de la Înalta Curte este acuzat în baza raportului de constatare al DNA-ului.

Sigur că acum aşteptăm şi ne dorim să intrăm pe norma procedurală internaţională, la fel ca în cazul lui Udrea sau în cazul lui Ghiţă”, a declarat pentru Observator Răducu Mazăre.

El a spus că Radu Mazăre a fost arestat miercuri, 8 mai 2019, în jur de ora 13.00, la Aeroportul Internaţional Ivato din Madagascar, iar până acum, nu i-a fost prezentat niciun document oficial.