Ar fi bine? Andrei Caramitru: „Jandarmeria trebuie desființată! Cum facem – practic? Câteva idei”:

(Last Updated On: May 19, 2019)

Protestatarii care manifestau vineri la Topoloveni împotriva PSD, în timpul unei vizite a lui Liviu Dragnea în localitate, au fost cu toții ridicați de jandarmi, băgați în dube și duși la poliție.

Nu mai puțin de zece protestatari au fost ridicați de jandarmi pentru simplul motiv că manifestau pașnic împotriva lui Liviu Dragnea, informează g4media.ro.

Ar fi bine? Andrei Caramitru: „Jandarmeria trebuie desființată! Cum facem - practic? Câteva idei”: 1

Oamenii au fost luați pe sus în momentul în care au afișat un banner pe care scria ”Țara n-a votat hoția!!! Voi nu sunteți România!”.

Andrei Caramitru a scris pe Facebook: „JANDARMERIA TREBUIE DESFIINȚATĂ!

Guvernarea viitoare trebuie sa ia taurul de coarne. Pentru că Jandarmeria este unul din stâlpii statului centralist și represiv (nu doar acum, așa a fost si înainte – Siguranța și după trupele armate ale Securității). Nu avem nevoie de o armata care are ca scop reprimarea cetățenilor și care raportează exclusiv ministrului politic al MAI. Și nu mai putem tolera o Jandarmerie care s-a compromis total in ultimii 2 ani – a dovedit ca este ne-reformabilă.

Cum facem – practic? Câteva idei:

– Jandarmeria dispare, este desființată. După – concurs de reangajare in departamente specializate in cadrul Poliției (“anti-riot”)

– ordinul de intervenție trebuie asumat de primar nu de prefect și ministru. De ce? Pentru că primarul depinde de voturile din localitate – va evita violente gratuite împotriva votanților lui

– doctrina de intervenție trebuie sa fie foarte clară: protecția cetățenilor. Dacă exista manifestanți violenți obiectivul trebuie sa fie izolarea lor de restul, atât. Pot fi filmați și interpelați după. Modelul German (nu Francez!) este foarte bun.”