(Last Updated On: May 17, 2019)

Ordonanța de Urgență care face mai ușoară amendarea șoferilor ce folosesc aplicații de tip ride-sharing a intrat în vigoare. Cei care folosesc aceste aplicații sunt nemulțumiți de decizia Guvernului, criticând modul în care taximetriștii se comportă cu clienții.

Andrei Ruse a scris pe Facebook: „ De mai bine de un an sau pe-acolo nu am mai pus piciorul într-un taxi decât din greșeală. Înainte, aveam o aplicație de taxi obișnuită, unde lucrurile funcționau cam așa: nu mi se răspundea la comandă când era prea aglomerat; nu mi se răspundea la comandă când ploua (pentru că șoferul de taxi de București are alergie la apă, de zici că-i și sfințită); de fapt, de cele mai multe ori nu găseam o mașină când mi-era lumea mai dragă și aveam nevoie să ajung destul de repede într-un loc.

Andrei: „De mai bine de un an sau pe-acolo nu am mai pus piciorul într-un taxi decât din greșeală. Cât despre experiențele cu șoferii, acești wannabe interlopi cu icoane cu Boca lângă legitimația de pe bord și atitudine de Ferentari cu veri din Voluntari, cu apetitul lor infernal pentru discuții despre orice care se termină cu „să moară mama” sau „mâncați-aș gurița ta”, m-am plictisit. Odată ce...” 1

Cât despre experiențele cu șoferii, acești wannabe interlopi cu icoane cu Boca lângă legitimația de pe bord și atitudine de Ferentari cu veri din Voluntari, cu apetitul lor infernal pentru discuții despre orice care se termină cu „să moară mama” sau „mâncați-aș gurița ta”, m-am plictisit.

Odată ce mi-am pus Uberașul pe telefon am uitat de toate astea definitiv. În probabil zeci sau sute de curse, câte oi fi făcut, cele mai multe în București, dar și în Timișoara sau Cluj, nu am avut o experiență nasoală, ba din contră. Am găsit o mașină la orice oră, în orice loc, fie că eram în centru, fie că eram pe centura Bucureștiului (la 2 dimineața, nu înainte să fac un test să văd dacă vine și vreun taxi și n-a răspuns nimeni la comandă 10 minute, iar Uber-ul a venit așa repede că n-am apucat să-mi termin țigara).

Am dat de șoferi unde nu m-am simțit inconfortabil că în sfârșit puteam să tac. Sau dacă am vorbit, am avut parte de niște dialoguri super faine cu oameni chiar mișto – una dintre cele mai mișto faze a fost când mă grăbeam la o lansare, aveam cu mine niște cărți, iar tipul a observat că-s de la Hyperliteratura și m-a recunoscut, pentru că precomandase într-o campanie de crowdfunding Istoria ROCKului românesc. & tot așa.

Plus că mereu a fost mai ieftin și plus că am știut tot timpul dinainte cât face cursa și în cât timp o să ajung la destinație. Lucru util când viața ta e pe super speed și are un sens, că ai șapte mii de lucruri de rezolvat. Am finalizat și o copertă de carte într-un Uber și am și trimis-o în tipar.

De revelion, când toți negociau cu taximetriștii curse de 50, 100 sau chiar 200 de lei și peste, care în mod „normal” n-ar fi depășit 15 – 20 de lei, eu m-am plimbat cu Uber-ul în vreo trei – patru locuri, am bătut orașul în lung și-n lat, am deviat să-mi iau și niște amici, iar vreo patru curse per total nu m-au costat mai mult de 40 de lei.

Un singur idiot am întâlnit pe Uber la Brașov și asta recent, când am fost luna trecută, și i-am spus tipului că m-am prins că e șofer de taxi undercover. I-am dat 1 și l-am raportat, simțind că în „comunitatea” asta nu au ce să caute specimenii de genul. Tot la Brașov, cu o zi înainte, am încercat să iau un taxi și tipul nu a vrut să mă ducă la pensiune, motivând că cursa e prea scurtă și jignindu-mă între timp că sunt și bucureștean (defectul capital). Alte experiențe cu taxi-uri au fost „nu, că mă retrag în altă parte” sau, „da, dar face 50 de lei, că-s în timpul liber”. Sau o înjurătură de morți pentru că n-am dat șpagă suficientă peste cât făcuse cursa, „păi cine te ducea așa repede, boss, io te-am zburat.”

Așa că PSD-ul, din câte pricep, vrea să avem șoferi tot PSD-iști, de teapa și nivelul lor. Ei, dacă Uber-ul n-o să mai meargă (deși cred că e doar o bătălie pierdută, mai e din război), o să-mi (re)iau bicicletă, nene. Poate că era timpul. Dar la voi, boss, nu urc în mașini, să moara mama și să vă mănânc gurița voastră de nehaliți l….i.”

Potrivit stiripesurse.ro, Măsura a fost criticată și de președintele PNL, Ludovic Orban care a anunțat că va legaliza serviciile de ride-sharing după ce va prelua guvernul: „ „Este incredibila prigoana care s-a pornit impotriva soferilor Uber. Cum sunt vanati si li se iau placutele de inmatriculare de la autoturismele proprietate personala doar pentru ca acest Guvern incompetent nu intelege ce inseamna secolul XXI, proprietatea privata, concurenta si respectul fata de preferintele oamenilor.

In loc sa caute o formula prin care sa integreze legal serviciile de ridesharing, ei au dat o Ordonanta pentru a le interzice.

Va spun de acum ca Partidul National Liberal va legaliza serviciile de ridesharing in cel mai scurt timp dupa preluarea guvernarii.

Statul liberal sustine competitia, inovatia si dreptul consumatorilor de a alege”.